PODJETJE


Altbit

 
Leto ustanovitve: 2021
Spletna stran: altbit.si/

Problem

Kraja e-koles je močno v porastu. Samo na Nizozemskem leta je bilo v 2019 ukradenih 25.000 e-koles od 400.000 prodanih istega leta. E-kolesa nosijo veliko vrednost, njihova kraja pa je zelo enostavna. 

Rešitev

Podjetje Altbit rešuje problem kraje električnih koles, saj razvija sledilno napravo GuardBike za električna kolesa. Ta omogoča nadzor nad lokacijo e-kolesa, sproža alarm ob sumljivih dogodkih, beleži zgodovino aktivnosti, nudi digitalizacijo in IoT prilagojeno za e-kolo. Naprava za delovanje uporablja mobilno omrežje in deluje popolnoma neodvisno od mobilnega telefona ali katerekoli druge naprave. Na električno kolo jo namesti serviser - bodisi ob samem nakupu ali kasneje ob rednem servisu. Uporabnik lahko uporablja napravo kar 5 let brez mesečnih doplačil, kar ga občutno razlikuje od kokurence, ki nudi to ugodnost le do enega leta uporabe. Dodatna prednost v njihovi ponudbi bo premium funkcionalnost, kot je odčitavanje parametrov iz računalnika e-kolesa, zdravja baterije in planiranje voženj.

Ekipa

Ekipo sestavljajo diplomirani inženirji ter diplomanti komercialistke z dolgoletnimi izkušnjami na področju podjetništva, komerciale ter dela v panogi telemetrije in sledenja poslovnih vozil. Kot ekipa pri ponujanju telemetrične opreme za poslovna vozila deluje že od leta 2017. Nejc Prelec je direktor in idejni vodja ter razvojni vodja elektronske opreme. Simon Korošec je odgovoren za razvoj programske opreme, podjetniško mentorstvo in investitorje. Urška Grm je vodja marketinga, prodaje in dizajna.

Vizitka

Altbit d.o.o.

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

Slovenija


Kontaktna oseba: Nejc Prelec
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!