PODJETJE


Kreal

 
Leto ustanovitve: 2017
Spletna stran: kreal.si

Problem

Plezanje je eden osnovnih športov, ki krepi praktično vse mišice telesa in beleži veliko rast v EU, ZDA, Japonski in nekaterih drugih delih sveta. Plezalni centri iščejo novo ponudbo za svoje člane ter iščejo poti k večji konkurenčnosti. Spreminjanje konfiguracije stene in označevanje plezalnih smeri je zanimiva rešitev, a tudi izredno zamudna in draga. Pojavil se je izziv, kako te postopke poceniti in pohitriti.

Rešitev

Podjetje Kreal inženiring je razvilo sistem interaktivne plezalne stene eClimber za označevanje plezalnih smeri na umetnih plezalnih stenah. Trenerjem in lastnikom plezalnih centrov omogoča hitro in preprosto označevanje smeri s pomočjo mobilne aplikacije. Uporabniki lahko namesto prestavljanja oprimkov novo plezalno pot zastavijo kar s pomočjo aplikacije, ki osvetli oprimke. Sistem je možno vgraditi na obstoječe stene, poljubnih konfiguracij in velikosti, oznaka smeri je v sredini oprimka, z možnostjo uporabe različnih barv (RGB LED). 

Podjetje že ima veliko izkušenj z razvojem inovativnih rešitev iz aluminija, namenjenih igri, učenju, zabavi, druženju in rekreaciji. Te predstavljajo nove uporabne možnosti aluminija s sinergijo dizajna in arhitekture v različnih prostorih. Prostorom dajejo vsebine, prilagojene potrebam urbanega ali ruralnega okolja in njegovim prebivalcem ter tako dvigujejo kakovost bivanja, hkrati pa mesta in kraje spreminjajo v bolj privlačne tudi za njihove obiskovalce – turiste.

Dosežki

So dobitniki najprestižnejših nagrad na področju industrijskega oblikovanja na svetu. Na podlagi skupnega razvoja z drugimi podjetji so bile razvite družine proizvodov, med drugim tudi Xtreme Collection, z diplomami GZS ter oblikovalsko nagrado RED Dot Award.

Ekipa

Večji del ekipe (dr.Joško Valentinčič, dr. Andrej Lebar, Gregor Čepek in mag. Albert Korošec) je pričel s sodelovanjem na projektu pametne urbane opreme (leta 2016) oziroma športne opreme na javnih prostorih, pri čemer je nastala ideja o interaktivni plezalni steni.

Razvojno iniciativo je vodil Albert Korošec, ki je tudi aktualni projektni vodja. Ekipi se je kmalu pridružil Matevž Gradišek, izkušen instruktor ter mednarodni sodnik plezanja, ki je prispeval znanje na temo funckionalnosti. Z razvojem prvega prototipa in začetkom tržnih aktivnosti je Gorazd Kolar postal stalni član projektne ekipe. Gregor Čepek je prispeval pri razvoju in nadgradnji sistema elektronike ter programske opreme. Z razvojem prvega prototipa in začetkom tržnih aktivnosti je Gorazd Kolar postal stalni član projektne ekipe. 
 

Vizitka

Kreal inženiring d.o.o.
Hajdoše 109b
2288 Hajdina

Kontaktna oseba: Albert Korošec 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!