PODJETJE


Amibit

 
Leto ustanovitve: 2015
Spletna stran: amibit.si

Problem

Spremljanje porabe energije in stroškov je v večjih stavbah, poslovnih objektih ali celo mestih zahtevna naloga. Podatki se zbirajo v ločenih sistemih, nekatere izmed njih je potrebno voditi celo ročno. Do njih je pogosto mogoče dostopati le fizično in v primeru težav le-te reševati na licu mesta. Na trgu že obstajajo rešitve, ki omogočajo avtomatizirano zbiranje določenih podatkov, a je za njih potrebna inštalacija dodatnih programov.

Rešitev

Podjetje Amibit je razvilo istoimenski energetsko informacijski sistem za spremljanje porabe energije, ključnih energentov, stroškov, omogoča pa tudi oddaljen nadzor nad delovanjem sistema v realnem času. Uporabniki sistema so domovi za starejše, izobraževalne institucije, industrijski sektor in predelovalne dejavnosti, občine, mesta, skupnosti, komunalna podjetja, storitvena podjetja in poslovne stavbe.

Jedro rešitve predstavlja lastno razvit modularni krmilnik AMIHUB, za katerega je vložena tudi patentna prijava. Poleg tega sistem Amibit odlikuje pregleden in enostaven uporabniški vmesnik, prilagojeni dostopi in funkcionalnosti različnim nivojem uporabe (vodstvo, tehnična podpora, končni uporabniki), dostopnost in možnost nadgradnje sistema preko spletnega vmesnika brez inštalacij dodatnih programov, dostopnost in uporaba preko različnih naprav.

Amibit tako naslavlja trend pametnih mest, saj omogoča oddaljeno spremljanje delovanje najrazličnejših parametrov senzorjev in nastavitev naprav, ki so preko različnih vmesnikov povezane v centralni sistem.

Dosežek

Za krmilnik za optimizacijo porabe električne energije so 2017 dobili regijsko zlato priznanje GZS za inovacije. V svojimi rešitvami so domu upokojencev v Kopru pomagali izboljšati uporabniško izkušnjo oskrbovancev doma, optimizacijo in nadzor nad delovanjem obstoječih energetskih naprav, hitro pripravo poročil za potrebe poročanja EU projektov ter stanje porabe stroškov za energijo v realnem času. 

Osnovni šoli Log - Dragomer pa nastavitev temperatur po posameznih učilnicah, optimizacijo, avtomatizacijo in nadzor obstoječih energetskih naprav ter poročanje o porabi stroškov za energijo v realnem času.

Vizitka

Amibit, energetski sistemi, d.o.o.
Šaleška cesta 2A
3320 Velenje 

Kontaktna oseba in email: Aleš Nastran
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!