PODJETJE


Leksi

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: studo.com/

Problem

Študent mora za uspešno opravljanje študija v povprečju spremljati pet spletnih strani, da pridobi vse informacije, relevantne za njegov študij. Pogosto strani, ki jih obiskuje, niso optimizirane za mobilne telefone, fakultete aplikacij ne ponujajo. Prijave v sisteme niso poenotene, zato si mora študent zapomniti več digitalnih identitet, poleg tega je povezanost podatkov slaba. Primer: digitalni indeks, kjer študent spremlja neopravljene predmete, ni povezan s katalogom študijskih obveznosti, hkrati pa tudi ne s spletno učilnico, kjer lahko študentje dostopajo do spletnih gradiv. 

Rešitev

Leksi je mobilna aplikacija, namenjena lažji komunikaciji med študenti in fakulteto. Z Leksi lahko študent hitro in enostavno dostopa do vseh informacij, ki jih potrebuje za uspešno opravljanje študija: od enostavne prijave ali odjave z izpita, do pregleda aktualnega urnika, elektronske pošte,
dostopa do spletnih gradiv, novic, študentske prehrane, študentska dela... Fakultetam pa ponuja enoten komunikacijski kanal, s katerim lahko študente enostavno in hitro obvešča o vseh informacijah glede študija. 

Ekipa

Pobudnik in vodja projekta je Andraž Hajdenkumer, bodoči diplomant informatike s tehniške univerze v Gradcu. Tekom razvoja ideje se mu občasno pridružijo še Nejc Planer, Gabrijel Prinčič in Andraž Kralj. Poslovno sodelujejo že tri leta. 

Vizitka

Leksi digitalne rešitve za univerze
Pri šoli 35
2354 Bresternica

Kontaktna oseba in email: Andraž Hajdenkumer
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!