PODJETJE


Leksi

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: studo.com/

Problem

Študent mora za uspešno opravljanje študija v povprečju spremljati pet spletnih strani, da pridobi vse informacije, relevantne za njegov študij. Pogosto strani, ki jih obiskuje, niso optimizirane za mobilne telefone, fakultete aplikacij ne ponujajo. Prijave v sisteme niso poenotene, zato si mora študent zapomniti več digitalnih identitet, poleg tega je povezanost podatkov slaba. Primer: digitalni indeks, kjer študent spremlja neopravljene predmete, ni povezan s katalogom študijskih obveznosti, hkrati pa tudi ne s spletno učilnico, kjer lahko študentje dostopajo do spletnih gradiv. 

Rešitev

Podjetje Leksi je od 2018 naprej razvijalo mobilno aplikacijo, namenjeno lažji komunikaciji med študenti in fakulteto. Z Leksi je lahko študent hitro in enostavno dostopal do vseh informacij, ki jih potrebuje za uspešno opravljanje študija: od enostavne prijave ali odjave iz izpita, do pregleda aktualnega urnika, elektronske pošte, dostopa do spletnih gradiv, novic, študentske prehrane, študentskih del, ipd. Fakultetam pa je ponujal enoten komunikacijski kanal, s katerim lahko študente enostavno in hitro obveščajo o vseh informacijah glede študija.

Razvoj visokokakovostnih digitalnih storitev za študente in univerze je poslanstvo, ki ga je ekipa Leksi delila s še enim podjetjem - Studo. Podjetje s sedežem v Gradcu že od leta 2016 podpira študente in univerze v Avstriji in Nemčiji. Preko skupnega poslanstva sta se ekipi Leksi in Studo spoznali ter ugotovili, da lahko skupaj dosežeta veliko več. Zato sta se Studo in Leksi odločila združiti moči, da bi lahko v prihodnje podpirala slovenske študente in univerze. Aprila 2022 so se tudi uradno združili v enotno aplikacijo - Studo.

Vizitka

Leksi digitalne rešitve za univerze
Pri šoli 35
2354 Bresternica

Kontaktna oseba in email: Andraž Hajdenkumer
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!