PODJETJE


Woice

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: woice.me

Problem

Delo na daljavo ali z zunanjimi sodelavci, ki živijo na drugem delu sveta, je danes nekaj povsem vsakdanjega. Na trgu že obstaja veliko orodij za lažjo komunikacijo in usklajevanje mednarodnih ekip. A izivi teh so, da vsebujejo ogromne količine teksta, člani ekip so zaradi nenehnih obvestil tudi po službenem času vpeti v delo, orodja ne pripomorejo k oblikovanju spodbudne klime med sodelavci.
 

Rešitev

Podjetje Woice razvija asinhrono zvočno orodje za ekipe - gre za glasovni messenger. Ekipam, katerih člani živijo v različnih časovnih pasovih, pomaga izboljšati njihovo ravnotežje med delom in prostim časom, prav tako dviguje njihovo učinkovitost. Uporabniki medsebojno komunicirajo s 30 sekundnimi zvočnimi posnetki - memoti. Ti se objavljajo v pogovoru in so avtomatsko opremljeni s podnapisi. Člani ekipe, ki so vpleteni v pogovor, jih lahko poslušajo v svojem delovnem času. 

Ekipa se trenutno nahaja v fazi v fazi prototipiranja. Med funkcionalnostmi, ki jih bodo razvili, so snemanje sestankov ekipe, sobe za živo komunikacijo, organiziranje vsebin v posamezni sobi in mnoge druge.

Dosežki

Ob lansiranju na Hacker News so pristali na 7. mestu ter s to objavo pridobili 150 ljudi iz različnih mednarodnih podjetji na waitlisto za pridobitev orodja, ko bo na voljo. Prav tako so dobili več povpraševanj podjetij, da bi postali njihovi plačljivi testni uporabniki.

Ekipa

Ekipo sestavlja 5 članov: Fajfar Žiga, Sefaj Blendor, Simon Sovič, Luka Mlakar in Sergej Nejc Gorišek. Skupaj delujejo že od prvih korakov v podjetništvo, torej 8 let. Eden izmed njihovih bolj oportunističnih projektov je webshop Želva Hlastavka, kjer so monetizirali mariborski "hype" okoli pobegle želve v parku z natisnjenimi majicami, ki so jih prodajali preko spleta.

Sledili so bolj tehnološki projekti, kot je aplikacija Gibber, kjer so združili aplikaciji Chatroulette in Snapchat ter uporabnikom omogočili, da se med seboj pogovarjajo preko zabavne aplikacije. In pa projekt Cashathon, ki je na zanimiv in igriv način vzpodbujal podjetništvo med mladimi.

Njihov večji skupni projekt je startup studio Cloverlabs.io, znotraj katerega so za naročnike razvijali digitalne produkte (homeklinik.com, therootbrands.com). Danes se osredotočajo na eno validirano idejo - to je Woice.me.

Vizitka

WOICE d.o.o.
Ulica heroja Tomšiča 4
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Simon Sovič

 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!