PODJETJE


Taolab

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: guidify.io

Problem

Gorski kolesarji, turni smučarji, surferji ter ostali avanturisti in popotniki se mnogokrat znajdejo na terenu, ki ga ne poznajo. Čeprav so aplikacije za sledenje in izris poti zelo uporabne, pa je lahko iskanje le-teh precej mučno in frustrirajoče. Nemalokrat se zgodi, da so vhodi v katero od poti že zaraščeni ali pa je pot prekrilo listje. 

Na drugi strani pa profesionalni in certificirani uporabniki, kot so licencirani vodniki, šole, agencije, organizacije, društva in drugi, nimajo ustreznih kanalov za iskanje ciljne skupine uporabnikov in promocije svojih produktov. 

Rešitev

Guidify je mobilna aplikacija, ki omogoča hitro in enostavno iskanje ter povezovanje športnih navdušencev, lokalnih vodičev in drugih uporabnikov glede na njihovo trenutno lokacijo, interese in aktivnosti. Uporabnikom nudi pristno izkušnjo iz prve roke, saj ne omogoča le spoznavanja turističnih in športnih destinacij, temveč med uporabniki, ki sicer prihajajo iz različnih regij, ustvari osebne stike in kontakte, zato se večkrat vračajo na posamezne destinacije.

Temeljno vodilo Guidify je, da je vsak domačin lahko tudi vodič na terenu, ki ga najbolje pozna. Uporabniki lahko tako delijo svoje znanje in izkušnje ter nudijo različne storitve, kot so izposoja opreme, prenočišča in napotki. Uporabniki lahko delijo fotografije, klepetajo s prijatelji, se dogovarjajo za skupne aktivnosti in se obveščajo o lokaciji v realnem času. 

Ekipa

Guidify je ekipa razvijalcev, inženirjev, programerjev in oblikovalcev, v prvi vrsti pa adrenalinskih navdušencev, ki gojijo ljubezen do outdoor in z naravo povezanih aktivnosti.

Jedrno ekipo sestavljata vodja projekta Primož Zajšek in razvijalec Tomaž Ravljen. Primož v podjetju opravlja funkcijo poslovnega direktorja, oblikovalca in vodje marketinga. Je izkušen startup podjetnik, prejemnik prestižne mednarodne nagrade za industrijsko oblikovanje RED DOT design award 2010, srebrnega priznanje Gospodarske zbornice in Štajerske gospodarske zbornice za inovacije ter nagrade za prispevek k trajnostnemu razvoju družbe. Je ustanovitelj trenutno ene najbolj prepoznavnih glasbenih skupin pri nas - Happy Ol' McWeasel.

Vizitka

Taolab d.o.o.
Partizanska cesta 5
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Primož Zajšek
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!