PODJETJE


SparkLPG

 
Leto ustanovitve: 2018
Spletna stran: sparklpg.com

Problem

Novejša bencinska vozila delujejo s pomočjo motorja z direktnim vbrizgom bencina v valj motorja oziroma tako imenovanega FSI motorja z notranjim izgorevanjem. Tej tehnologiji sledi tudi avtoplinska industrija, a z zamikom. Obstoječi avtoplinski sistemi ne omogočajo izkoristka direktnega vbrizga in so neprimerni za vgradnjo v novejša vozila, poleg tega ne delujejo optimalno v vseh vremenskih razmerah.

Rešitev

Ekipa SparkLPG je razvila avtoplinski sistem za novejša vozila z vbrizgavanjem tekoče faze avtoplina in omogoča doseganje najvišjih izkoristkov motorja, varnost in do 50 % takojšnji prihranek pri stroških za avtomobil. Sistem odlično deluje v vseh vremenskih pogojih in je cenovno sprejemljiv. Poveča elastičnost motorja in gladko delovanje, vozniku avtomobila pa ponudi enake izkušnje kot z vozilo na bencinski pogon.

Dosežki

Prvi prototip je podjetje pričelo testirati na terenu že v letu 2014 in v 2018 našlo prvega investitorja. V 2020 je s svojim avtoplinskim sistemom uspelo prepričati enega največjih svetovnih distributerjev avto plinske opreme, podjetje Energia Alliance iz Nemčije, ki je kupilo prve vzorce sistema.

Ekipa

Ekipo podjetja tvorijo Simon Štrancar, Thomas van Veen in Darko Obretan. Vsi imajo za seboj pretekle izkušnje iz avtoplinske industrije in razvoja elektronike. Vodja ekipe je Simon, ki opravlja funkcijo direktorja in skrbi za vodenje, industrializacijo, nabavo, marketing in prodajo. V preteklosti je že sodeloval in soustvarjal startup podjetja ter delal v velikih sistemih, tako da ima izkušnje tako v začetnih korakih kot v rasti in obvladovanju poslovanja v velikih podjetjih.

Vizitka

SparkLPG d.o.o.
Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Simon Štrancar
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!