PODJETJE


In Composite

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran:

Problem

Potapljanje na vdih spada med ekstremne športe, ki vsako leto beleži precej smrtnih žrtev. Kar 1 od 5.000 potopov se namreč konča s smrtjo. Potapljanje zahteva dobro telesno pripravljenost, kot tudi vrhunsko opremo, ki omogoča prihranek energije ter varnost. Mnogi potapljači v želji po vrhunski potapljaški izkušnji iščejo plavuti, ki jih lahko prilagodijo svojim potrebam in željam. A menjava karbonskih listov plavuti na obstoječih sistemih je tako rekoč nemogoča, več parov plavuti pa precej draga investicija.  

Rešitev

Podjetje In Composite razvija modularni sistem plavuti Cetus, ki omogoča hitro zamenjavo listov plavuti ter kot lista glede na težo uporabnika, tip potopa, globino in njegovo fizično pripravljenost. Plavut se popolnoma prilagodi vsakemu uporabniku, oblika pa nudi najboljši izkoristek v vodi.

Njihova največja prednost je edinstvenost: lasten razvoj, sodelovanje s končnimi uporabniki, popolna prilagodljivost produktov in modularnost. Plavuti uporabnikom nudijo neodvisnost, preprostost uporabe, manjšo porabo energije med potopom, varnost ter možnost novih doživetij na področju plavanja ter potapljanja.

Ekipa

Ekipo sestavljata strokovnjaka za izdelavo kompozitov, ki ju druži strast do potapljanja na vdih. Idejni vodja je Lovro Vanček Kovše, ki tudi vodi ekipo od samega začetka in sodeluje s Katjo Toman, ki dopolnjuje njegovo znanje s tehnološkimi in ekonomskimi veščinami.

Lovro Vanček Kovše je svojo pot v kompozitih začel leta 2006 z izdelavo delov za motorna kolesa ter razvoj karbonskih listov za plavuti. Ideja je vodila v njegovo prvo samozaposlitev, kjer je kot kooperant sodeloval na projektu navtike in farmacije. Nato je nadaljeval v podjetju Trixy Aviation d.o.o., ki proizvaja zračna in vesoljska plovila, kot vodja kompozitnega oddelka in razvoja produktov.

Vizitka

In Composite d.o.o.
Dobrava 40
3214 Zreče

Kontaktna oseba: Lovro Vanček Kovše
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!