PODJETJE


HighFly

 
Leto ustanovitve: 2018
Spletna stran: highfly-watersport.com/

Problem

Surferji, kiteboarderji in drugi adrenalinski entuziasti, ki uživajo v aktivnostih na vodi, se morajo za adrenalinska doživetja voziti kilometre daleč in iskati primerne lokacije za “lovljenje vetra” oziroma valov ali pa koristiti drago infrastrukturo in okolju neprijazna motorna plovila, ki na umeten način vzpostavijo ustrezne pogoje za adrenalinske užitke. Vse to povzroča športnikom dodaten stres oziroma visoke stroške uporabe drage infrastrukture.

Rešitev

V startupu HighFly so razvili inovativno električno vodno desko Flying Rodeo, ki omogoča adrenalinske avanture čez celo leto, ne glede na lokacijo, vremenske razmere in razpoložljivo infrastrukturo. Gre za prvo tovrstno desko na evropskem tržišču, ki je plod lastnega znanja in izkušenj. Deska se s pomočjo hidrokrilc dvigne do 60 centimetrov nad gladino vode in omogoča doseganje hitrosti do 45 km/h.

Odlikujejo jo izjemna stabilnost ter možnost brezžičnega usmerjanja s pomočjo vodoodpornega pilota. Izdelana je iz kakovostnih in lahkih materialov, saj tehta le 15 kg, kar omogoča enostavno prenašanje. Plovilo je tiho in ga je mogoče voziti po katerikoli vodni površini, ne proizvaja valov in hrupa ter je zato prijazno okolju ter vodnim živalskim vrstam.

Dosežki

Električno desko Flying Rodeo je JetSurfing Nation uvrstil na 3. mesto med 10. najobetavnejšimi jet boardi in efoili v 2020. Podjetje poleg efoilov ponuja tudi posamezne komponente, ki jih prodaja po celem svetu. Za podjetje iz Portotika serijsko proizvaja propelerje.

Ekipa

Ekipo sestavljata dva športna navdušenca, ki sta združila svojo strast, znanje in izkušnje ter se podala v razvoj in izvedbo inovativnega izdelka. Idejni vodja je David Vukovič, ki vodi ekipo od samega začetka, njegova partnerka Barbara Zadravec pa v podjetje prinaša znanja ekonomije. David ima za seboj izkušnje v razvoju letalske (BOMBARDER) in avtomobilske industrije (KTM in Magna, kjer je razvijal in izdeloval prototipe) ter izkušnje s kompozitnim modeliranjem. 

Vizitka

Highfly d.o.o.
Breg 18
2277 Središče ob Dravi

Kontaktna oseba: David Vukovič
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!