PODJETJE


H2O Globe

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: h2oglobe.com

Problem

V zadnjih letih potapljanje hitro pridobiva nove in nove strastne privržence, predvsem ko gre za potapljanje na vdih in podvodni ribolov. Potapljači iščejo informacije o ponudbi potapljaških tečajev, opreme, izletov in uslug potapljaških centrov na različnih mestih, kar jim jemlje veliko časa in energije. Po drugi strani pa ponudniki potapljaških uslug težko predstavijo svojo ponudbo potencialnim uporabnikom, ki so prišli na dopust na njihovo lokacijo.  

Socialna omrežja, ki so združevala potapljaški svet v preteklosti, so bili predvsem forumi, a ti so danes v zatonu. Druženje se je tako preselilo na številne facebook skupine, kjer uporabniki dobijo nepovezane in pogosto nestrokovne informacije. 

Rešitev

Podjetje H2O Globe razvija istoimensko spletno platformo, ki uporabnikom na enem mestu daje pregled nad potapljaško ponudbo po celem svetu. Omogočen je dostop do realnih ocen ponudnikov potapljaških storitev na podlagi izkušenj drugih uporabnikov, izbira najbolj ugodne ponudbe za željen kos potapljaške opreme ter direktno komuniciranje s ponudniki ter drugimi uporabniki. Platforma vsebuje tudi družabni del, na katerem uporabniki delijo svoje potapljaške izkušnje z drugimi.

Dosežki

Podjetje je v 2019 uspešno izvedlo Kickstarter kampanjo in še pred iztekom doseglo zastavljeni cilj. Poleg tega so postali drugi najbolj popularen Kickstarter projekt v svoji kategoriji.

Ekipa

Pobudnik ideje, ustanovitelj podjetja, direktor in investitor je Jure Daić. Jure je prvi Slovenec, ki se je na vdih potopil globlje od 100 m, je nosilec številnih državnih rekordov in naslovov državnega prvaka, vrsto let je sodil med 10 najboljših globinskih potapljačev na vdih na svetu. Že 10 let se preživlja kot inštruktor potapljanja, izšolal je že preko 2000 tečajnikov. 

Jure je tudi predsednik in soustanovitelj Športnega društva H2O Team, največjega potapljaškega društva na ozemlju bivše Jugoslavije. Med leti 2005 in 2013 je organiziral 7 državnih prvenstev in 8 mednarodnih tekmovanj MAD CUP, ki so slovela kot najbolje organizirana tekmovanja na tem delu Evrope. 

Vizitka

H2O Globe d.o.o.
Plečnikova ulica 1
2000 Maribor

Kontaktna oseba: Jure Daić
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!