PODJETJE


ElevonX

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: elevonx.com

Problem

Podjetja iz segmenta geodezije, zavarovalništva, kmetijstva, gozdarstva, varstva okolja, zaščite, reševanja in drugih želijo zaradi obsega dela vzpostaviti lastne zmogljivosti za uporabo brezpilotnih sistemov za pregled in analizo nevarnih, oddaljenih, obsežnih in težko dostopnih mest z namenom zaščite svojih zaposlenih nevarnim delovnim pogojem ter večjega časovnega in finančnega prihranka. A znotraj podjetja nimajo kadra s specifičnim znanjem o tem, kako in kateri brezpilotni sistem izbrati in uporabiti za izvajanje zadane naloge. Drugi problem je, da na trgu ni dovolj primernih rešitev brezpilotnih sistemov, ki bi bili optimalno prilagojeni za njihove potrebe. 

Po drugi strani pa se podjetja, ki izvajajo storitve pregledov za naročnika, soočajo z visokimi začetnimi investicijami v nakup opreme za pokrivanje širokega spektra potreb strank, poleg tega na trgu ni ustrezne ponudbe večnamenskih brezpilotnih sistemov, ki se lahko prilagodijo različnim tipom industrije. 

Rešitev

Podjetje ElevonX je razvilo inovativen visoko tehnološki modularni sistem brezpilotnih letalnikov SkyEye, ki so izjemno prilagodljivi in lahko zadostijo številnim potrebam različnih industrij. 

Sistem omogoča prilagajanje letala glede na določene zahteve in potrebe, kajti v njegovem trupu je 7-litrski namenski prostor za montažo poljubnega senzorja (edinstvenost na trgu v tej velikosti letala). Glede na specifične zahteve naloge (ortofoto posnetek, nadzor meje, iskanje ponesrečenih, termovizijski nadzor požara, NDVI analiza tal,...) se na trup namontira modul pogona ter krila. S tem prilagajamo fizikalne lastnosti letalnika (čas leta, skupni dolet, teža tovora, lebdenje,...).

Modul pogona je lahko električni ali bencinski motor. V njihovi ponudbi boste našli 4 module kril in so vsi rezultat lastnega razvoja.

Dosežki

V letu 2018 so izvedli testne predstavitve izbranim podjetjem, prilagojene njihovim potrebam in v vseh primerih dobili izjemno pozitivne odzive. Imajo poslovni model s visoko dodano vrednostjo na globalnem trgu, ki močno raste.

Ekipa

Prvotno ekipo podjetja ElevonX d.o.o. sestavljajo 4 solastniki. Dolgoletni prijatelji in strastni modelarji Janez Langus, Matej Meglič, Rok Perko in Igor Perko so iskali način, kako bi razvili profesionalni brezpilotni sistem letala. Poslovno idejo so postopoma razvijali in testirali. V letu 2018 se jim je pridružilo podjetje OneDrone d.o.o., ki je že imelo večletne izkušnje na področju brezpilotnih sistemov kopterjev (droni), kar je zelo koristilo razvoju njihove poslovne ideje. V 2019 se jim je pridružil še šesti član, Tomaž Plešec, ki je v ekipo prinesel izjemno pomembne izkušnje s področja zagona in nadaljnjega razvoja podjetja. Sodeloval je pri razvoju podjetja, ki ima danes preko 300 zaposlenih. 

Vodja predstavljene ekipe je Janez Langus.

Vizitka

ElevonX d.o.o.
Sebenje 68a
4294 Križe

Kontaktna oseba: Matej Meglič
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!