PODJETJE


Semantika

 
Leto ustanovitve: 1993
Spletna stran: semantika.si/

Rešitev

V podjetju Semantika se ukvarjajo z razvojem in implementacijo informacijskih rešitev. Njihove rešitve obsegajo namizne, spletne, mobilne in tablične aplikacije za različne naprave in platforme. 
Njihov glavni produkt je muzejski dokumentacijski sistem Galis, ki ga uporablja večina slovenskih muzejev in galerij. Nadgrajujejo ga muzejski spletni portali in mobilne aplikacije. Rešitve na področju kulturne dediščine dopolnjujejo različni projekti za domače in tuje naročnike.
Večina njihovega dela temelji na Microsoftovih tehnologijah, v zadnjih letih pa se posvečajo predvsem naravnim uporabniškim vmesnikom in napravam na dotik.
Podjetje je Microsoft Gold Certified Partner in Spectrum Partner. Med njihove naročnike poleg kulturnih ustanov iz Slovenije in tujine sodijo tudi priznana podjetja, kot so Microsoft, Gorenje, Banka Koper, Akrapovič in Gen energija.

Produkti:
 
Informacijski sistem Galis je najbolj razširjen program za vodenje muzejske dokumentacije v Sloveniji, ki ga uporablja že okrog 50 slovenskih muzejev in galerij. Celovit program na enem mestu združuje vse, kar muzejski delavci potrebujejo za svoje delo.

Osrednji slovenski muzejski portal Museums.si predstavlja muzeje in galerije v Sloveniji. Portal ponuja podrobne informacije o muzejih in galerijah, njihovih zbirkah in predmetih, razstavah in dogodkih ter prispevkih, s tem pa na enem mestu združuje več kot 50 kulturnih ustanov z aktualnimi podatki o njihovi ponudbi. Na ogled je že več kot 20.000 predmetov iz zbirk slovenskih muzejev in galerij, po novem pa tudi njihova ponudba pedagoških aktivnosti za otroke in odrasle. 

Mobilne aplikacije Museums poleg predstavitve muzeja in dogajanja v muzeju ponujajo tudi avdio vodnike po razstavi, v slovenskem in angleškem jeziku.
 

Dosežki, nagrade in priznanja

  • Microsoft Gold Certified Partner
  • Spectrum partner
  • Zmagovalci natečaja M:Windows Phone 7 2011
  • Srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacijo 2010
  • Srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacijo 2009
  • Slovenski forum inovacij 2009

Vizitka

Semantika d.o.o.
Cesta 4. julija 47
2241 Spodnji Duplek
Slovenija
 
T: +386 590 55030
E:  info@semantika.si
 
Kontaktna oseba: Nina Zagoranski
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!