NOVICA


Zmagovalec Insurtech inovacijskega vikenda je rešitev Simple Luxuries!

 
[Maribor, 19. november] Rešitev Simple Luxuries, ki turistom omogoča enostavno sklepanje zavarovanj med svojim potovanjem v tujini, je najbolj prepričala pet člansko strokovno komisijo in si tako prislužila glavno nagrado en BITCOIN. Drugo mesto je zasedla rešitev Nikoli sam in tretje mesto rešitev Leta Insurance. Komisiji se je skupaj predstavilo 12 idej. Na vikendu je sodelovalo 64 udeležencev in 24 mentorjev, ki so tri dni razvijali prebojne rešitve v zavarovalniški panogi. Že čez dva tedna bo v okviru programa Start:up Maribor potekal drugi Fintech hackathon, ki bo namenjen razvoju inovativnih bančnih rešitev.
 

Več kot 90 udeležencev iz vseh koncev Slovenije

64 motiviranih in z znanjem podkovanih razvijalcev, poslovnežev, dizajnerjev, zavarovalniških agentov, sodelavcev Zavarovalnice Sava in predstavnikov startup ekip je ob podpori 24 mentorjev tri dni razvijalo nove prebojne ideje in rešitve na ključne izzive v zavarovalniški panogi. Rezultat je bilo 12 idej, ki se je v nedeljo popoldan predstavilo pet članski strokovni komisiji, ki so jo sestavljali: Marko Jazbec, predsednik uprave Save Re, Mag. Primož Močivnik, član uprave Zavarovalnice Sava, Prof. dr. Maja Ruzzier, redna profesorica Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Matija Rijavec, soustanovitelj startupa Flaviar in Mag. Simon Štrancar, direktor občinske uprave Mestne občine Maribor. 
 

Zmagovalec rešitev Simple Luxuries

Komisijo je najbolj prepričala štiričlanska ekipa, ki jo sestavljajo Marija Lanč, Tina Runko, Syed Bashar in Maja Bashar. Razvili so rešitev Simple Luxuries, ki turistom omogoča enostavno sklepanje zavarovanj v tujini. Z zmago so si prislužili en BITCOIN, hardversko denarnico za kripto valute Ledger Nano S za vse člane ekipe ter eno vstopnico za povratno tekmo Lige prvakov Maribor – Sevilla. Vodja ekipe Syed Bashar je ob zmagi povedal, da je nadvse presenečen, saj je bila konkurenca zelo močna. Celoten inovacijski vikend je opisal kot izjemno dragoceno izkušnjo, s katero so temeljito prevetrili in izpilili idejo ter jo premaknili v smeri konkretizacije.
 
Na sliki iz leve: člani zmagovalne ekipe Marija Lanč, Tina Runko, Syed Bashar in Maja Bashar
ter predsednik uprave Zavarovalnice Sava mag. David Kastelic. 

Drugo in tretje mesto

Drugo mesto je zasedla motoristična »črna skrinjica« imenovana Nikoli sam, ki so jo razvili Rok Upelj, Ivana Kolarič, Rok Tumpej, Davorin Mesarič in Grega Privšek. Tretje mesto pa je zasedla ekipa, ki so jo sestavljali Janže Račečič, Tilen Držan, Irenej Marc in Jure Lebarič, ki so komisiji predstavili rešitev »Leta Insurance« - mobilno aplikacijo za enostavno zavarovanje in popravila poškodb mobilnih telefonov. Vsi člani drugo in tretje uvrščene ekipe so prejeli Ledger Nano S ter eno vstopnico na ekipo za nogometno tekmo Maribor – Sevillia.
 

Sodelovanje za dodatno dinamiko gospodarskega razvoja regije

Inovacijski vikend, ki je bil organiziran v okviru programa Start:up Maribor je eden izmed načinov za spodbuditev sodelovanja med velikimi podjetji in ekosistemom talentov, s čimer želi podjetniški inkubator Univerze v Mariboru vnesti dodatno dinamiko v gospodarski razvoj mesta in regije. »Inovacijski vikend je bil odlična izkušnja za vse sodelujoče, prinesel je nove ideje in veliko dobre energije za novosti na področju zavarovalništva. V Zavarovalnici Sava se bomo potrudili, da se bodo nekatere od idej lahko razvile in zaživele tudi v praksi. Za slednje je sodelovanje z zagonskimi podjetji in mladimi talenti ključno,« je vtise vikenda povzel Robert Sraka, vodja inovacijske ekipe Zavarovalnice Sava - osrednjega partnerja vikenda. Simon Štrancar, direktor uprave Mestne občine Maribor, podpornice programa Start:up Maribor, je ob zaključku ocenjevanja povedal: »Kot redni član strokovnih komisij na tovrstnih dogodkih programa Start:up Maribor opažam ponoven pozitiven preskok v kakovosti predstavljenih rešitev, kar gre po mojem mnenju pripisati dolgoletnim izkušnjam organizatorjev in še posebej vključevanju uveljavljenih mariborskih podjetij v sodelovanje s startup skupnostjo.«
 

1. in 2. decembra bomo spreminjali finančno industrijo

Že čez dva tedna, 1. in 2. decembra bomo skupaj na že drugem Start:up Maribor Fintech Hackathonu iskali inovativne rešitve za sodobno banko. Osrednji partner hackathona je Nova KBM, ki je tudi prispevala glavno nagrado in izzive. Prijave do 22. novembra. Več informacij najdete na spletnem naslovu na startupmaribor.si/fintech2017.
 
 

Kontakt:
Urban Lapajne
Organizacijski vodja poslovnega hackathona
Tel.: 041 372 418
E-mail: urban.lapajne@tovarnapodjemov.org
 
Matej Rus
Direktor Tovarne podjemov
Tel: 031 604 137
E-mail: matej.rus@irp.si
 
Avtor: Urban Lapajne, 19. 11. 2017
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!