NOVICA


Do zmagovalnih podjetniških prebojev Maribora s sodelovanjem startupov in velikih podjetij!

Nove poslovne modele bomo v sodelovanju z Zavarovalnico Sava najprej iskali na insurtech inovacijskem vikendu, ki mu bo sledil finančni v sodelovanju z Novo KBM.
 
Spodbudni obeti za gospodarski preboj Maribora in regije ne prihajajo samo iz velikih zgodb, kot je Magnina, temveč tudi iz številnih manjših zgodb, ki niso nič manj pomembne in se dogajajo v dinamični mariborski startup skupnosti. Mednje sodi tudi prvi in največji zavarovalniški hackathon v Mariboru, ki ga bo Tovarna podjemov v sodelovanju z Zavarovalnico Sava izvedla med 17. in 19. novembrom 2017. Na njem bodo motivirani in z znanjem podkovani razvijalci, poslovneži, dizajnerji, zavarovalniški agenti, sodelavci Zavarovalnice Sava in predstavniki startup ekip razvijali nove prebojne ideje, jih predstavili vodstvu zavarovalnice ter se potegovali za privlačne nagrade in povabilo k nadaljnjemu poslovnemu sodelovanju z drugo največjo zavarovalnico v JV Evropi. 


Spodbudni obeti za gospodarski preboj Maribora in regije ne prihajajo samo iz velikih zgodb, kot je Magnina, ki je s položitvijo temeljnega kamna in podpisom pogodbe z Vlado Republike Slovenije postala tudi realnost, temveč tudi iz številnih manjših zgodb, ki niso nič manj pomembne in se dogajajo v živahni mariborski startup skupnosti. Samo v okviru aktivnosti, ki jih Tovarna podjemov izvaja v okviru programa Start:up Maribor, je bilo v zadnjih dveh letih izvedenih več kot 100 različnih podjetniških dogodkov in podprtih več kot 25 novih startupov. Poleg že znanih startup junakov mariborske startup scene, kot so Reveel Technologies, Drugi vid, AdoraMED, MojMojster in Simarine, si pot do globalnega preboja vztrajno utirajo tudi mlajše ekipe, kot so Coinhab, U-centrix, Kefirko, Agitron in druge, ki delujejo v okviru Tovarne podjemov. Vse navedene aktivnosti mariborske startup skupnosti, ki se izvajajo v okviru programa Start:up Maribor, pa podpira tudi Mestna občina Maribor. »V Mestni občini Maribor trdno verjamemo v podjetniške potenciale Mariborčank in Mariborčanov, zato že nekaj let zapored podpiramo izvajanje programa Start:up Maribor. Startup podjetja, vključena v podprte programe v letih 2015 in 2016, so v mestu Maribor ustvarila več kot 70 novih delovnih mest. Startupi predstavljajo eno izmed odličnih razvojnih priložnosti za mesto Maribor in regijo, saj skupaj premoremo vse ključne elemente za uspeh: talente, tehnologijo, močna uveljavljena podjetja in razvito podporno okolje,« je povedal župan dr. Andrej Fištravec.

Iz Tovarne podjemov pa tokrat še s prav posebnim veseljem sporočajo, da bo jesenski program izjemno pester, saj bodo poleg rednih srečanj startup skupnosti in podjetniških delavnic organizirali tudi dva velika inovacijska vikenda oziroma t. i. poslovna hackathona. Eden bo obarvan zavarovalniško, drugi pa bančniško. Gre za dve panogi, ki sta podvrženi močni disrupciji in v katerih nastajajo številna nova startup podjetja in novi prebojni poslovni modeli, ki so velikokrat prav rezultat sodelovanja startupov in že uveljavljenih podjetij v panogi. S tem motivom so v mariborski startup skupnosti združili moči z Zavarovalnico Sava in Novo KBM s ciljem, da že obstoječa sodelovanja s startupi še nadgradijo in poiščejo nove poslovne priložnosti za podjetniški preboj našega mesta, regije in nenazadnje celotne Slovenije.

Insurtech inovacijski vikend, namenjen inoviranju v zavarovalniški panogi, bo potekal od 17. do 19. novembra v prostorih Tovarne podjemov v Mariboru. Na njem bo 60 izbranih posameznikov skupaj z ekipo Tovarne podjemov in odličnimi mentorji razvijalo prebojne ideje, ustvarjalo prototipe in preverjalo hipoteze poslovnega modela. Razvite ideje bodo predstavili vodstvu zavarovalnice ter se potegovali za privlačne nagrade in povabilo k nadaljnjemu poslovnemu sodelovanju z drugo največjo zavarovalnico v JV Evropi. 

»Zavarovalništvo se zadnja leta močno spreminja in pospešeno digitalizira, hkrati pa so v zraku tudi nove prebojne ideje, kot so novi poslovni modeli, ki jih omogočajo napredne nove tehnologije. V Zavarovalnici Sava se zavedamo, da bomo lahko v panogi konkurenčni tudi s posodobitvijo in redefiniranjem svojega poslovnega modela. V center nove razvojne paradigme je postavljen posameznik, ki tudi s pomočjo sodobnih komunikacijskih orodij, podprtih z naprednimi tehnologijami, dostopa do za njega ukrojenih in naprednih zavarovalniških storitev,« je sodelovanje na insurtech vikendu predstavil David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava.

Pričakujejo prijave motiviranih in z znanjem podkovanih razvijalcev, poslovnežev, dizajnerjev, zavarovalniških agentov, sodelavcev Zavarovalnice Sava in startup ekip, ki si želijo inovirati na področju zavarovalništva in vzpostaviti tesno partnerstvo z Zavarovalnico Sava. Ne gre pa spregledati tudi privlačnih nagrad, saj bo Zavarovalnica Sava zmagovalni ekipi podarila en bitcoin, prvim trem ekipam pa po eno vstopnico za decembrsko tekmo lige prvakov v Mariboru.

Kot je povedal Matej Rus, direktor Tovarne podjemov, so inovacijski vikendi, ki jih organizirajo v okviru programa Start:up Maribor, eden izmed načinov za spodbuditev sodelovanja med velikimi podjetji in startupi, s čimer želi podjetniški inkubator Univerze v Mariboru vnesti dodatno dinamiko v gospodarski razvoj mesta in regije. 

Prijave na InsurTech inovacijski vikend so odprte do 3. novembra 2017! Že zdaj pa vas vabimo, da pobliže spoznate mariborsko startup skupnost in vse ključne partnerje ter se nam pridružite na velikem podjetniškem dogodku, ki bo potekal na Martinov petek v Vinagovi kleti. Za udeležence pripravljamo iskriv in inovativen podjetniški program, ki ga bo z glasbenimi inovacijami obogatila skupina Dan D

Vse zainteresirane vabi, da več informacij o dogodku, kjer najdete tudi prijavnico, poiščete na spletni strani http://www.startupmaribor.si/insurtech2017

Kontakt:
Urban Lapajne

Organizacijski vodja poslovnega hackathona 
Tel.: 041 372 418
E-mail: urban.lapajne@tovarnapodjemov.org 

Matej Rus
Direktor Tovarne podjemov
Tel: 031 604 137
E-mail: matej.rus@irp.si 


Avtor: Start:up Maribor , 19. 10. 2017
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!