NOVICA


Mariborčani ponovno slavili na Techcrunhovem hackathonu v Londonu

Mariborski Drugi vid d.o.o. oziroma EqualEyes je bil tudi letos med zmagovalci Techcrunhovega hackathona, ki 5. decembra potekal v Londonu. Tokrat so zmagali v kategoriji Techfugees, kjer so z rešitvijo Sensei Hub prepričali komisijo, kako s tehnologijo pomagati begunskim otrokom do boljše izobrazbe. 
 
Projekt Sensei Hub rešuje problematiko izobraževanja begunskih otrok, ki zaradi vojnih razmer predčasno prekinejo s šolanjem. Nadaljevanje izobraževanja v begunskih taborih je velika problematika, tako za učence kot tudi učitelje. Učenci se pridružijo razredu v zelo različnih fazah znanja v starosti od 3 -13 let, in se pogosto selijo iz enega begunskega tabora v drugega. Učitelji ne ostanejo dolgo in ne spoznajo učencev dovolj dobro, da bi jim lahko zagotovili kvalitetno in relevantno izobrazbo. 
 
Mednarodna mreža Techfugees in celotni team EqualEyesa je nad projektom tako navdušen, da ga bodo že v kratkem poskusno implementirali v Libanonu, kjer bodo z Techfugees in organizacijo Unicef Libanon rešitev čimprej spravili v realnost.
 
POZOR! Zaradi zanimivih izzivov in projektov kot je Sensei Hub ekipa EqualEyes išče dodatne okrepitve na vseh področjih, še posebej v vodenju projektov. Če želiš delati v odličnem timu mladih strokovnjakov piši na luka@equaleyes.co.uk


Ekipa EqualEyes s projektom Sensei Hub in direktorico mreže Techfugees, Joséphine Goube.

 
Avtor: Nataša Rus, 6. 12. 2016
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!