NOVICA


Šest ekip zakorakalo na intenzivno Start:up Maribor TURO

V Tovarni podjemov se je v nedeljo z DEMO večerom zaključil intenzivni tridnevni podjetniški vikend, na katerem je 26 ekip v sodelovanju z več kot 20 mentorji razvijalo svoje podjetniške ideje. Ekipe Macte Animo, Podari paketek, Pohorske dobrote, App za izobraževanje, Selfiebox in Safy so najbolj prepričale sedem člansko strokovno komisijo in si prislužile intenzivni paket Start:up Maribor TURA.
 
Intenzivni program, ki se je pričel v petek in končal v soboto zvečer je obsegal delavnice na temo vitkega podjetništva, hitrega prototipiranja, izgradnje blagovne znamke in priprave zmagovalne prezentacije. Ekipam je bilo za strokovno podporo na voljo več kot dvajset izkušenih mentorjev, ki so s svojimi nasveti, kritikami in izkušnjami pomagali pri hitrem napredku ekip. Prostori Tovarne podjemov, kjer je potekal delovni vikend, so tri dni pokali po šivih. Vtisi udeležencev so odlični. Navdušeni so nad doseženim napredkom v tako kratkem času in nad pozitivno energijo, ki je tri dni narekovala tempo dela natrpanega programa.? 
 

Slika 1: Maša Judar iz Nove KBM in najmlajši udeleženec vikenda Štef Morojna


Šest ekip v intenzivno Start:up Maribor TURO

Delovni vikend se je zaključil z DEMO večerom. Pred sedem člansko strokovno komisijo, ki so jo sestavljali Tadej Gregorčič, Luka Topolovec, Maša Judar, prof. dr. Miroslav Rebernik, Tadej Muršič, Simon Štrancar in Vlado Krašovec se je s 3 minutnimi predstavitvami predstavilo 21 podjetniških skupin. Intenzivni paket Start:up Maribor TURE, ki vsebuje brezplačno bivanje v startup coworking prostorih Tovarne podjemov, vsaj 20 ur brezplačnega svetovanja izkušenih mentorjev, vstopnico za konferenco PODIM, paket ugodnosti družbe Nove KBM, si je prislužilo šest ekip. To so Macte Animo, Podari paketek, Pohorske dobrote, App za izobraževanje, Selfiebox in Safy. Udeleženci vikenda so pridobili tudi priložnost za vzpostavitev partnerskega sodelovanja z družbo Večer in drugimi zasebnimi investitorji in partnerji, ki želijo podpreti najperspektivnejše start-upe in jim omogoča hitrejši razvoj produkta in uspešnejši prodor na trg.?
 

Slika 2: Udeleženci delovnega vikenda
 
Pomemben, a vendar prvi korak

»Udeležba na intenzivnem startup vikendu je sicer pomemben, a vendar prvi korak na poti do uresničitve ideje« je povedal Jure Verhovnik, vodja inkubatorja Tovarne podjemov. Ekipe sedaj čaka sistematično in trdo delo, da bodo idejo spremenili v donosen posel. Pri tem je ključna pomoč in sodelovanje vseh deležnikov podjetniškega ekosistema. Tega se dobro zavedajo tudi na občini, ki že drugo leto podpira intenzivni program Start:up Maribor. "Mestna občina Maribor vidi dodano vrednost v podpori podjetniškim aktivnostim. Namreč prepričani smo, da na podjetnikih in podjetništvu sloni prihodnost Maribora. Verjamemo v razvoj Maribora in boljšo prihodnost skozi takšne iniciative kot je Start:up Maribor." je povedal v.d. direktorja mestne uprave MOM mag. Simon Štrancar.
 
Mariborska podjetniška koalicija se krepi

V Tovarni podjemov, podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru, ki je nosilec programa Start:up Maribor, so izredno zadovoljni, da so za skupni cilj znova uspeli povezati ključne deležnike podjetniškega ekosistema v mestu. Financer programa je Mestna občina Maribor, strateški partner je družba Večer, medijski partner je Radio Maribor. Partnersko mrežo sestavljajo tudi Univerza v Mariboru, Zavod Antona Martina Slomška, Nova KBM, Tehnocenter, Nova KBM in druge organizacije, ki soprispevajo svoj delež k razvoju podjetniškega ekosistema. Deležnike in program najdete na spletni strani www.startupmaribor.si.
 
Avtor: Nataša Rus, 27. 11. 2016
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!