NOVICA


Mladostniki, pozor!

Ste se kdaj spraševali, kako bi bilo živeti na Marsu? Si lahko predstavljate, za kako zelo kompleksno, drago in riskantno potovanje gre? Kaj pa, če bi vam povedali, da iščemo prav tebe, da nam pomagaš pri tej misiji, saj se naslednji veliki korak za potovanje na Mars ali kakršnokoli obliko vesoljskega turizma začne prav tukaj, na zemlji! Vse težave, ki jih imamo na zemlji, so v vesolju in v breztežnem stanju toliko bolj kompleksne. Ena izmed največjih problematik našega zemeljskega obstoja so zagotovo smeti. Kaj pa vesoljske smeti? Ste se kdaj vprašali, kam smeti odlagajo astronavti? Le kaj se zgodi z vsemi izrabljenimi sateliti in raznimi odpadnimi deli raket?
 
Če je tvoj odgovor DA, lahko morda ravno tvoje zamisli in ideje pomagajo tistim, ki bodo prvi stopili na Mars. Si predstavljaš, da prav tvoja ideja, risba, prezentacija, fotomontaža ali kakršnakoli oblika izražanja naredi tisti ključni AHA moment v glavi kakšnega astronavta? Ne odlašaj več! Deli z nami svoje zamisli in ideje ne glede na to, kako velike ali majhne misliš, da so in se poteguj za bogate nagrade! Morda pa prav tebe čaka iPad, ki ga seveda 
 

VESOLJSKE NAGRADE: 

1. nagrado podari poglavar vesolja: ipad
2. in 3. nagrado podarijo poglavarjevi vesoljski prijatelji: lego technic
 
Čisto vsak udeleženec prejeme čudovite nagrade.
 

Kako pripraviti oz. predstaviti rešitve: 

V štiriurnem tekmovanju znotraj NASA SpaceApps challenga, ki bo potekal v prostorih ABC Hub-a v osrčju BTC-ja, boste svoje ideje narisali, napisali ali kako drugače prikazali na pole papirja, ki vam jih pripravi vesoljska ekipa ABC pospeševalnika. Prav tako dobite flomasterje, post-it listke in druga pisala. Če si mnenja, da se lahko kako drugače izraziš, prinesi dodatni material s seboj. Prav tako lahko pišeš in rišeš na domači prenosni računalnik, saj ti ABC pospeševalnik nudi tudi dostop do printerja ali prezentacijo predvaja na steni. Meja je nebo! Prijaviš se lahko kot posameznik ali v ekipi, ki jo sestavlja do največ pet ljudi. Cilj celotnega dogodka je medsebojno povezovanje, zato vas bomo postavili v naključno izbrane ekipe.
 
In prav zato naj bodo vaše ideje nezemeljske! Govorimo o futurizmu, nadrealizmu in kreativizmu (kaj pa, ko smo se ravnokar izmislili besedo?)
 

PRIJAVA 

Svoje ime, priimek, datum rojstva in odgovor na vprašanje, zakaj vas je pritegnil tale izziv, pošljite na: info@abc-accelerator.com
 
Če prijavljate skupaj s skupino, dopišete še skupinski moto.
 
Se vidimo v ABC hubu!

 
Avtor: Urban Lapajne, 12. 04. 2016
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!