NOVICA


Za nami še je eden uspešen hackathon - HackIT, ki je prinesel številne nove inovativne rešitve

 
Šestega in sedmega januarja je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko FERI potekal Hackathon HackIT, na katerem se je pomerilo 27 študentov magistrskega študija programa Informatika in tehnologije komuniciranja. Študenti so bili razdeljeni v sedem ekip in so razvijali inovatine ideje s področij umetne inteligence, tehnologije veriženja blokov, omrežja 5G in interneta stvari. Tri najboljše ekipe so bile tudi nagrajene z adrenalinskim doživetjem, FERI jopico in paketom svetovanja Tovarne podjemov. Zmagovalna ekipa je prejela bogato nagrado: bon za SelectBox, bon za adrenalinsko doživetje, FERI jopico in starter paket poslovnega svetovanja Tovarne podjemov. Konkurenca med ekipami je bila zelo močna, saj so vse ekipe pokazale veliko mero inovativnosti in kreativnosti. Te že zanima, katera ekipa je zmagala in kakšno idejo je predstavila?
 

 
Ekipe so pri reševanju izziva načrtovale rešitve, pristope ali scenarije uporabe, ki so vključevale platformo Infonova Digital Business Platform ali Databox, ki sta bila tudi partnerja dogodka. Pomerile so se s področij umetne inteligence, tehnologije veriženja blokov, omrežja 5G in interneta stvari.
 


Najboljša in najbolj perspektivna ideja je bila izbrana na podlagi štirih kriterijev:

  • Inovativnost ideje, 
  • Tehnična predstavitev ideje,
  • Poslovni vidik rešitve in tržna vrednost,
  • Uporaba Infonova in Databoc rešitve.

Ekipe so imele za razvoj in oddajo ideje nekaj več kot 24-ur časa, nato so morale svojo idejo predstaviti v petih minutah in prepričati komisijo, da je njihova rešitev zmagovalna. Vse ekipe so se na Hackathonu odrezale odlične in pokazale veliko tehnično dovršenosti ter motivacije, zato je bila izbira zmagovalne ekipe težka.

Prvo mesto osvojila ekipa GinTonic:

 

Idejna zasnova za platformo Databox, kjer bi lahko uporabniki ob obstoječi vizualizaciji podatkov uporabljali dodatno še vnaprej definirane akcije ali delovne tekove, sistem pa bi ob uporabi teh gradil model znanja ter ga ponudil uporabnikom s podobnimi lastnostmi, je do zmage pripeljala ekipo GinTonic. Ekipa je bila sestavljena iz Tomaža Zajca, Maruše Konečnik, Jureta Čačilo in Tadeja Liparja.. Ekipa čestitke!

Na drugem mestu ekipa Yunnovation:

Drugo mesto si je priborila ekipa Yunnovation, ki je razvila idejo za prilagodljiv inteligentni sistem temelječ na IoT napravah, ki bi omgočal avtomatizacijo preverjanja dokumentov in veljavnost podatkov ter na osnovi rezultatov preverjanja odobril ali zavrnil postopek. Ekipo so sestavljali Azur Mujezinović, Emina Sokolović, Nikola Milovanović, Teodora Grneva in Verica Zagoranski.

Mravljice na sončku osvojile tretje mesto

Tretje mesto je osvojilo ekipa Mravljice na sončku, ki je predstavila idejo o rešitvi Subify, ki na enem mestu omogoča pregled in upravljanje različnih naročnin. Ekipa se je predstavila v zasedbi Primoža Stoparja, Davida Žele, Luke Četina in Nikota Hustiča..

Pokrovitelja hackathona sta bila podjetji Beyond by BearingPoint in Databox, ki sta prispevala tudi nagrade. Partner dogodka je bila tudi Tovarna podjemov, ki je med potekom zagotavljala mentorsko podporo, te svetovalni paket za najboljše ekipe, ki jim bo omogoča nadaljnji razvoj ideje. 

Čestitamo pa tudi vsem študentom za odlične rešitve in kreativnost!

Avtor: Start:up Maribor , 17. 01. 2022
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!