NOVICA


Mariborska podjetnika z inovativnim lesenim inhalatorjem na Kickstarterju

 
Včeraj dopoldne se je na platformi za množično financiranje inovativnih projektov Kickstarter predstavil nov slovenski projekt - Kiff. Za njim stojita dva mariborska študenta medicine Žan Michel Žurga in Matej Žnidarič, ki sta si zadala cilj v enem mesecu zbrati 5.000 evrov, a v prvih 24 urah že dosegla polovico zneska. In kaj je Kiff? Inovativni inhalator za eterična olja, izdelan iz slovenskega lesa.

Kot pravita mlada podjetnika je namen izdelka pomagati ljudem pri odvajanju od kajenja in hkrati blažiti simptome, ki so povezani s stresnim načinom življenja, kot sta anksioznost in nespečnost. Prav tako je primeren za vsakogar, ki uživa v naravnih aromah. Kiff je dvodelen lesen inhalator za večkratno uporabo, ki omogoča hitro menjavo različnih bombažnih polnil. Kupec lahko na Kickstarter kampanji izbira med 4 različnimi aromami (sivka, črni poper, limonska trava in "fresh breeze").

Dodana vrednost inhalatorja Kiff je v ročni izdelavi in slovenskemu lesu. "Glede na to, da ima Slovenija dolgo tradicijo lesarstva, se nama je les zdel popolna izbira, tako iz vidika dizajna kot tudi uporabnosti," sta dejala Žan in Matej.
 
Pri načrtovanju izdelka sta imela ves čas v mislih, da mora biti hkrati zabaven za uporabo kot tudi pozitivno vplivati na zdravje. Zato so izbrana eterična olja certificirana ter aromaterapevtske kakovosti.
 


Zakaj prav Kickstarter?

"Kot študenta sva se veš čas srečevala z omejenim proračunom. Kljub vsem težavam nama je uspelo projekt pripeljati do točke, ko lahko rečeva, da je najin produkt primeren za prodajo. Za objavo izdelka na Kickstarter-ju sva se odločila z namenom, da zbereva začetna sredstva za zagon proizvodnje izdelkov in za večjo prepoznavnost najine znamke v tujini," pravita. 

Kiff želita predstaviti čim večji množici ljudi in nato nadaljevati z razvojem blagovne znamke Kiff, zato se je nastop na Kickstarterju zdel najboljša izbira. Številke njuno odločitev podpirajo, kajti v pičlih 24 urah sta dosegla že polovico zastavljenega cilja.

Žan in Matej potrebujeta tvojo pomoč


Skupaj podprimo njun projekt in jima pomagajmo na poti uspeha! Podpri ju na Kickstarterju ali pa deli novico najprej. Njuno kampanjo najdeš TUKAJ 
Avtor: Karmen Trs, 21. 10. 2021
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!