NOVICA


MojMojster in MOS razglasila »Naj izvajalca Slovenije 2021«

 
Mariborsko zagonsko podjetje, ki je nastalo pod imenom Eforma, a se zaradi hitre širitve na tuje trge prelevilo v DaiBau International, je letos sklenilo pomembno partnerstvo s podjetjem Celjski sejem d.d., ki organizira mednarodni obrtni sejem MOS. Skupaj so izvedli prvi izbor za »Naj izvajalca Slovenije«, s katerim želijo izpostaviti mala in srednja podjetja v slovenskem prostoru, ki izstopajo po kakovosti, dobrih poslovnih praksah in inovativnosti.

Podjetje Daibau International, ki ima svoje korenine v podjetniškem inkubatorju Tovarna podjemov v Mariboru, je razvilo spletno platformo MojMojster/DaiBau. Danes povezuje že več kot 65 tisoč gradbenih podjetij – mojstrov, arhitektov in drugih strokovnjakov za gradnjo in obnovo nepremičnih z 260 tisoč aktivnih uporabnikov iz desetih držav.

Letos so se v podjetju odločili za prav poseben podvig – pomagati pri širjenju dobrih zgodb in nagraditi obrtnike s priznanjem kakovosti, izkazanih referenc, poštenega poslovanja in inovativnosti podjetja. V partnerstvu z organizatorji sejma MOS so tako izvedli natečaj Naj izvajalec Slovenije v petih kategorijah: Naj Keramičar, Naj Slikopleskar/Fasader, Naj Gradbenik, Naj Krovec ter Naj Mizar.

Kriteriji, po katerih je komisija ocenjevala prispele vloge, so bili:
  • čisto poslovanje; brez blokiranih računov zadnjih 6 mesecev,
  • aktivna prisotnost na trgu; vsaj 50.000 EUR prihodkov,
  • rastoče prakse: rast prihodkov 50% med 2018 in 2019,
  • spodbujanje novih praks in inovativnih rešitev: kratek opis tovrstnih pristopov in rešitev in slikovna referenca, tehnična in oblikovalska dovršenost reference: dobra, korektna izvedba,
  • arhitekturno, oblikovalsko zanimiva ali zahtevna izvedba.
Nagrajenci so prejeli plaketo in certifikat AAA v vrednost 500 EUR, PR podporo, za MOS 2022 pa jih čaka razstavni prostor v vrednosti 1.300 EUR ter javna izpostavitev.

Vse prejemnike nagrad najdeš tukaj

Iz lokalne platforme v vodilno regionalno
Podjetje DaiBau/MojMojster sta leta 2013 v Mariboru ustanovila arhitekta Martin Pelcl in Gregor Černelč. Iz lokalne so prerasli v vodilno regionalno platformo za povezovanje izvajalcev gradnje in prenove nepremičnin z iskalci omenjenih storitev. Letos februarja je podjetje prejelo sedemmestno investicijo, ki sta jo prispevala sklad tveganega kapitala South Central Ventures in podjetje Henkel.

 
Avtor: Karmen Trs, 22. 09. 2021
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!