NOVICA


V Mariboru želi kar 42 startupov pospešiti svoj razvoj

 
[Maribor, 16. oktober 2015] Organizatorji programa Start:up Maribor so do roka za prijavo v intenziven jesenski podjetniški program poimenovan Start:up TURA prejeli kar 42 prijav startup ekip oziroma podjetij. Očitno je, da je mariborska jesenska podjetniška kampanja, ki jo je finančno podprla Mesta občina Maribor, z atraktivno ponudbo za startupe pa so jo obogatili gospodarski partnerji na čelu z družbo VEČER, že obrodila prve sadove. V naslednjih dneh bo znano, katere ekipe bo strokovna komisija izbrala in povabila na trodnevni Start:up vikend, ki se ga bo predvidoma udeležilo 80 inovativnih posameznikov.
 
Izvedbo programa Start:up Maribor v letu 2015 aktivno podpira Mestna občina Maribor, kar omogoča kakovostno nadgradnjo izvedbe aktivnosti, že dajejo prve pozitivne rezultate. Izjemno zanimanje za podjetniške dogodke programa Start:up Maribor, ki se jih je do sedaj udeležilo že več kot 500 udeležencev, je namreč sedaj nadgradilo še 42prijav startupov v program intenzivne podjetniške podpore.

42 do prijavnega roka uspešno prijavljenih startupov bo v naslednjih dneh natančno proučila strokovna komisija in izbrane ekipe povabila na trodnevni deloven Start:up vikend, ki bo potekal od 23. do 25. oktobra in bo ponudil idealno priložnost za piljenje idej, poslovnih modelov in produktov. Organizatorji programa zagotavljajo, da bodo tudi neizbranim startup ekipam ponudili strokovno in drugo pomoč pri razvoju njihovih podjetniških idej.
 
Strokovna komisija bo nato na DEMO večeru 25. oktobra izbrala vsaj 5 udeležencev enomesečnega intenzivnega programa, ki bo trajal od 25. oktobra do 25. novembra. Izbrane ekipe bodo prejele podporo v obliki infrastrukture, vsaj 50 ur svetovanja izkušenih mentorjev in vstopnico za konferenco PODIM. Pridobili bodo priložnost za vzpostavitev partnerskega sodelovanja z družbo Večer in drugimi zasebnimi investitorji in partnerji, ki želijo podpreti najperspektivnejše start-upe in jim omogoči hitrejši razvoj produkta in uspešnejši prodor na trg.

Za vse startuperje iz Maribora in drugih delov Slovenije in tujine, ki bi želeli zagnati oziroma razvijati svoje startup podjetje v okviru hitro rastoče mariborske startup skupnosti in so zamudili s prijavo na Start:up TURO, je še vedno na voljo Paket dobrodošlice, ki vsebuje brezplačno svetovanje izkušenih strokovnjakov, brezplačno uporabo startup coworking prostora ter aktivno pomoč pri vključevanju v mariborsko startup sceno.
Avtor: Nataša Rus, 16. 10. 2015
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!