NOVICA


Pošta Slovenije vabi na inovacijski IT-šprint

Pošta Slovenije odpira svoja vrata dijakom, študentom in inovativnim posameznikom, podkovanim v programiranju, oblikovanju, prototipiranju ter tehnološkim startupom in IT podjetjem. Da bi pospešila inovacije na področju novih načinov učenja in brezpapirnega poslovanja, prireja inovacijski IT-šprint, na katerem bodo iskali nove rešitve s pomočjo sodobnih tehnologij, kot so umetna inteligenca, internet stvari (IoT), obsežni podatki (Big Data) in verige podatkovnih blokov (Blockchain).Dvodnevni dogodek se bo odvijal 23. in 24. januarja na Poštnem logističnem centru na Zagrebški v Mariboru, na njem pa bo sodelovalo 60 izbranih posameznikov, združenih v do 15 ekip s tremi do petimi člani. Ekipe bodo pri razvoju idej in prototipiranju usmerjali mentorji iz najboljših tehnoloških podjetij in razvojno-raziskovalnih inštitutov.

Ob zaključku dogodka bodo ekipe svoje rešitve predstavile strokovni komisiji ter se potegovale za privlačne nagrade in morebitno povabilo k nadaljnjemu sodelovanju s Pošto Slovenije oz. partnerji dogodka.

Inovacijski IT-šprint bo potekal v dveh kategorijah

  1. Študentje in dijaki se bodo pomerili za najrazličnejše nagrade. Glavna nagrada je sodelovanje na mednarodnem hackathonu v Parizu, ki bo 24. in 25. februarja 2020. Pokriti bodo vsi stroški poti in namestitve.
  2. Startupi, IT podjetja in inovativni posamezniki se bodo pomerili za različne nagrade partnerskih podjetij, kot glavna nagrada pa bo sodelovanje z organizatorjem oz. partnerskimi podjetji pri razvoju skupnega produkta.

Zakaj sodelovati?

  • Svojo idejo boš razvil v zelo kratkem času in to s pomočjo top mentorske ekipe,
  • pri tem boš lahko uporabil/preizkusil najsodobnejša orodja, kot je x5gon,
  • dogodek je super priložnost, da se predstaviš Pošti Slovenije in kasneje morebiti skleneš z njo ali s partnerji dogodka poslovno sodelovanje,
  • študentje, potegujte se za glavno nagrado – to je sodelovanje na hackathonu v Parizu, za katerega ti krijemo stroške poti in namestitve,
  • imel boš priložnost soustvarjati inovacijo na področju umetne inteligence,
  • startupi preverite, ali lahko skupaj s Pošto Slovenije oziroma partnerji dogodka izboljšate njihove obstoječe produkte in storitve ter
  • izkoristite priložnost razvoja POC-prototipa s partnerji dogodka.

Časovnica

Prijava: do 17. 1. 2020
Odločitev komisije in obveščanje udeležencev: do 20. 1. 2020
Inovativni IT šprint Pošte Slovenije: 23. in 24.1. 2020
Udeležba zmagovalcev kategorije Študenti na F”AI”R hackathonu v Parizu: med 26. in 29. 2. 2020

Dogodek organizira Pošta Slovenije s partnerji: Microsoft Slovenija, HPE, Lancom, Tovarna podjemov, Institut “Jožef Stefan”.

 
Avtor: Start:up Maribor , 9. 01. 2020
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!