NOVICA


Z natečajem na teden oblikovanja v Milano in na Dunaj ter do financ za izdelavo produkta

Na Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, so razpisali natečaj Oblikovanje prihodnosti, na podlagi katerega bodo izbrali produkte, ki bodo uvrščeni v skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja (Milano Design Week 2020 ...), hkrati pa bodo deležni tudi finančne spodbude za izdelavo ali izboljšavo produkta. 


Iščejo se kreativci, ki si upajo napovedovati prihodnost bivanja, si upajo pogledati onkraj sedanjosti in napovedati, kako bomo bivali čez 20 ali 30 let. Iščejo se koncepti in izdelki, ki so drzni, temeljijo na konceptu pozitivnega snovnega kroga, se usmerjajo v ponovno uporabo, popravilo in recikliranje obstoječih materialov ali izdelkov. Pa tudi izdelki, ki so napredni pri uporabi tehnologij in storitev, ki jih zagotavljajo.

Iščejo se izdelki, izdelani iz okoljsko trajnostnih, naravnih materialov, biomase, lesa ter lesenih in drugih odpadkov ali naprednih kompozitov, ki so zasnovani z mislijo na snovno učinkovitost in zaprte snovne kroge. 

Lahko prijaviš tako produkt kot z njimi povezano storitev. Lahko gre za pohištvo in izdelke za dom, svetila, tapete in tlaki ali pa izdelke za urbano električno mobilnost (skiroji, skejtbordi ipd.), tekstilije in pametne izdelke za dom ali kakršnikoli druge izdelke, povezane z bivanjem – le da so oblikovani in (če je le mogoče) proizvedeni v Sloveniji. Na podlagi predlogov bodo izbrani izdelki za skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja, sejmih in razstavah, kot sta teden oblikovanja v Milanu in teden oblikovanja na Dunaju, v letu 2020.

Pogoji za sodelovanje v natečaju

  • Izdelki morajo biti zasnovani z mislijo na (vsaj malo-) serijsko proizvodnjo, torej niso unikat.
  • Lahko so šele v konceptni fazi ali pa so že bili prikazani drugje.
  • Narejeni oziroma zasnovani so bili po letu 2010. 
  • Prototipi izdelkov (v merilu 1:1) morajo biti do konca januarja na voljo v takšni obliki, da jih je mogoče razstaviti.

Prijava

Rok za oddajo svojih predlogov je 15. december 2019. Oddaš lahko največ tri predloge in to tako, da na info@czk.si pošlješ PDF-dokument s kratkim opisom izdelka, dodaš vsaj kratek opis v angleščini, in najmanj tri fotografije ali slike, ki razlagajo izdelek oz. koncept. 

Vsak izmed prijaviteljev, ki bodo uvrščeni v izbor, bo upravičen do 2.000 EUR bruto sredstev, s katerimi lahko krije stroške izdelave ali izboljšave prototipa.

Več informacij za samo prijavo najdeš TUKAJ
 
Avtor: Karmen Trs, 21. 11. 2019
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!