NOVICA


Uspešna otvoritev srečanj Start:up Maribor Founders Meetup

 
Prvo srečanje Start:up Maribor Founders Meetup je uspelo. Udeležilo se ga je 22 ustanoviteljev inovativnih startup podjetij, večinoma iz Maribora z okolico, nekaj pa jih je prišlo tudi iz drugih koncev Slovenije. Med njimi so bili tudi Luka Topolovec (Equaleyes), Andraž Logar (3fs), Toedor Štimec (Optium), Jaro Žuraj (Simarine) in Matevž Petek (Povio).

Priložnost za izmenjavo izkušenj in izzivov

Tokrat smo se srečali v Gostilni Maribor in z druženjem ob kosilu v sproščenem, pozitivnem vzdušju z obilo pozitivne podjetniške energije in zagona uspešno otvorili mesečna srečanja z ustanovitelji. Vsi udeleženci so z navdušenjem podprli tovrstna srečanja in priložnost za mreženje z enako mislečimi podjetniki ter izmenjavo izkušenj in izzivov.

V povezovanju je moč

Luka Topolovec, ustanovitelj podjetja Equaleyes, ki je hkrati tudi pobudnik teh srečanj, je v svojem nagovoru izpostavil, da so tovrstna srečanja zelo pomembna za izmenjavo izkušenj in bolečin, ki jih doživljajo ustanovitelji startupov, saj si sicer na tej poti pogosto osamljen. Hkrati pa je izpostavil tudi, da ima velike upe za mariborski startup ekosistem.

Poglejte si spodnji video z Luko Topolovcem.

 

Podobnega mnenja je tudi Matevž Petek, ustanovitelj podjetja Povio, ki se strinja, da si lahko ustanovitelji z nasveti med seboj pomagajo.

Poglejte si spodnji video z Matevžem Petkom.

 
 

Razvijamo mariborski startup ekosistem

Ta srečanja pa smo zastavili tudi širše. Kot je v svojem nagovoru izpostavil Matej Rus, direktor Tovarne podjemov, želimo s tovrstnimi srečanji narediti nekaj tudi za krepitev mariborskega startup ekosistema, da bo spodbuden za obstoječe in potencialne nove podjetnike.Ste tudi vi ustanovitelj inovativnega podjetja? Vabljeni, da se pridružite našemu Klubu Start:up Maribor Founders. V Klub se lahko včlanite podjetniki iz Maribora kot tudi podjetniki iz drugih okolij, ki se želite povezovati in aktivirati v okviru mariborske startup skupnosti. Izpolnite obrazec, s katerim preverimo vašo prijavo in vam pošljemo potrdilo o članstvu. Članstvo v klubu je brezplačno.

 
 
Avtor: Start:up Maribor , 11. 03. 2019
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!