NOVICA


1, 2, 3 do digitalne transformacije podjetja!

Digitalizacija zahteva stalno prilagajanje, preizpraševanje obstoječih in iskanje novih rešitev. Podjetniki in vsi, ki v podjetjih sprejemajo strateške poslovne odločitve, morajo biti na procese posodabljanja še toliko bolj pozorni. V ta namen smo v okviru projekta DIGITRANS, v torek, 2. oktobra 2018, na Tovarni podjemov v Mariboru, izvedli delavnico osnov digitalnega modela poimenovanega po projektu - Digitrans, na kateri so udeleženci spoznali kaj digitalna transformacija je in kako lahko njene sistemske spremembe prispevajo k boljšemu poslovanju podjetja.
 


Z Digitrans metode do celostnega pregleda
V okviru projekta DIGITRANS, na katerem sodelujemo tudi sodelavci Tovarne podjemov, smo s projektnimi partnerji oblikovali metodo za celovit in učinkovit razvoj digitalnih poslovnih modelov - Digitrans. Udeleženci delavnice so se tako en dan intenzivno ukvarjali s svojo poslovno idejo in spoznali kako se lotiti implementacije digitalne transformacije v svoje procese poslovanja. Pod mentorstvom podjetniških svetovalcev so na praktičnih primerih spoznali uporabo kombinacije novih in obstoječih orodij ter korake, potrebne za oblikovanje novega poslovnega modela, ki upošteva vse ključne prednostih, ki jih ponuja digitalizacija.
   
   

Kot je povedala udeleženka Darinka Stošič iz podjetja Bijolada, je “največja dodana vrednost delavnice v tem, da si človek vzame čas in se popolnoma posveti zelo pomembni temi. Ne le za danes, temveč tudi za prihodnost.” Sama delavnica je zasnovana tako, da udeleženci lahko že naslednji dan pričnejo z vpeljevanjem procesov digitalizacije v svoje delo.

 


Konkretna pomoč in rešitve
Skozi primere, orodja in pripomočke so udeleženci pridobili konkretne informacije, ki jih bodo lahko uporabili takoj. “Digitalna transformacija je izjemno pomembna za vsako podjetje v 21. stoletju. Vsi vemo, da se človek sam težko spravi k študiranju teh procesov, zato sem zelo hvaležen za delavnice kot je bila današnja,” je povedal eden izmed udeležencev Luka Vrtovec. Zaradi odličnega odziva udeležencev in zainteresiranih podjetnikov v prihodnjih mesecih pripravljamo ponovitveno delavnico, zato ne spreglejte naših objav dogodkov na naši spletni strani in Facebook profilu.

 
Delavnica je potekala v okviru projekta DIGITRANS, ki ga financira Evropska unija v okviru Transnacionalnega program Interreg Podonavje 2014 – 2020 in ki podpira mala in srednje velika podjetja pri razvoju digitalnih poslovnih modelov.

 
Avtor: DIGITRANS , 29. 10. 2018
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!