NOVICA


DIGITRANS - 4. projektni sestanek

Četrti sestanek projekta DIGITRANS je potekal v Sofiji, Bolgariji. S približajočim se uradnim zaključkom projekta je bilo potrebno uskladiti še zadnje odprte naloge in izzive. Sestanek je potekal 25. in 26. septembra v Sofia Tech Park JSC, prvem znanstvenem in tehnološkem parku v Bolgariji. Namen parka je spodbujanje sodelovanja med znanstvenim, izobraževalnim, poslovnim in javnim sektorjem.

Prvi dan sestanka smo začeli z upravnim odborom projekta in razpravi o strateških vprašanjih. Sledilo je zasedanje širšega projektnega konzorcija. Glavne teme prvega dne so bile povezane z usposabljanji (BLT) in projektno-administrativnimi zadevami. Vodilni partner, MFG Innovation Agency Media and Creative Industries Baden-Württemberg, je že izvedel vse tri BLT cikle in s partnerstvom delil svoje izkušnje in opažanja. Sledil je pregled in razprava o strukturi BLT usposabljanj, v kateri so partnerji definirali vsebine in vodila. Po odmoru za kosilo je sledila tema projektnega stroškovnika in nadzora kakovosti.

Prva tema drugega dne sestanka je bila namenjena trajnosti projekta. Partnerji so delili svoje misli in ideje glede vzpostavljanja trajnostne strukture delavnic. Glavni cilj je vključiti rezultate in zaključke projekta v dolgoročne načrte razvoja lokalnih politik in prek tega zagotoviti krepitev SME-jev na področju digitalne transformacije. Sledila je razprava o načelih relevantnih za lokalne in regionalne oblasti.

Sestanek se je nadaljeval s pregledom izvedenih komunikacijskih aktivnosti in načrtovanju aktivnosti za naslednje obdobje. Posebno pozornost smo namenili DIGITRANS Linkedin skupnosti in platformi DIGITRANS.me. Glavni namen obeh je podpiranje mreženja in vzpostavljanje učnih vozlišč za področje digitalne transformacije. Oba dneva v Sofiji sta bila zelo produktivna, saj so poleg samega sestankovanja partnerji našli čas tudi za neformalno druženje ob večerji.  

  V prihajajočih devetih mesecih ostaja še veliko dela, vsekakor pa bo trud poplačan ob zaključku vseh zastavljenih ciljev projekta.

 
Avtor: DIGITRANS , 8. 10. 2018
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!