NOVICA


DIGITRANS - Digitrans.me platforma in podpora LinkedIn skupnosti pri izvajanju digitalne transformacije

Poleg poslovnih izzivov jesen prinaša tudi priložnosti za izboljšave. Platforma za e-učenje Digitrans.me SME-jem omogoča spoznavanje procesov digitalne transformacije in razvoja novih poslovnih modelov prek spleta. Prek aktivne skupine Digitrans.me na omrežju LinkedIn pa imajo priložnost tudi za povezovanje z DIGITRANS trenerji, strokovnjaki za digitalne transformacije, drugimi SME-ji vključenimi v procese digitalne transformacije in poslovne podporne organizacije.  

Kako SME-ji ugotovijo, kaj njihov posel sploh potrebuje? Katerim globalnim tehnološkim trendom naj sledijo in jih implementirajo čim prej? Katere lahko začasno spregledajo ali sploh ne uporabijo? Kakšno je trenutno stanje njihovih odnosov s strankami in kateri poslovni model uporabljajo? In najpomembneje, ali njihovi poslovni model sploh potrebuje digitalno transformacijo? Platforma Digitrans.me je dobra izhodiščna točka za začetek poti iskanja odgovorov na ta vprašanja.

S podporo partnerjev projekta DIGITRANS, je ekipa Univerze na Dunaju razvila platformo Digitrans.me. Le-ta uporabnikom omogoča dostop do vsebin, ki jih potrebujejo za začetek usposabljanja po metodologiji DIGITRANS, priprave raziskav in študij ter druge informacije o transformativnih poslovnih pristopih do inoviranja in podjetništva, s posebnim poudarkom na rasti trajnostnih sektorjev (kreativne industrije, ‘zelena’ ekonomija in ‘zelen’ ICT). Platforma je v procesu implementacije izboljšav in nadgradnje, zato imajo uporabniki tudi priložnost, da ovrednotijo njeno delovanje, pošljejo svoje mnenje in sodelujejo pri ustvarjanju končne verzije.

Poleg na novo pridruženih uporabnikov je platforma spletno orodje tudi za podjetnike, ki so se že podali v proces digitalne transformacije prek metodologije DIGITRANS. Poleg same platforme imajo SME-ji dostop tudi do Digitransove skupnosti na omrežju LinkedIn, ki jih podpira tekom procesa.

Skupnost Digitrans.me je osnovana na e-učenju in je zato vzpostavljena kot prostor komuniciranja, izmenjave znanj in učenja o posameznikih in skupinah. Ti so bodisi že vpeti ali se za digitalno transformacijo šele zanimajo, bodisi kot udeleženci usposabljanj, bodisi kot trenerji ali strokovnjaki za digitalno transformacijo.

Usposabljanja so sestavljena iz petih faz skozi katere podjetniki, razvijajo nove digitalne poslovne modele, ob pomoči in vodenju strokovnjakov in trenerjev, ki prihajajo iz izbranih regionalnih inkubacijskih centrov. Usposabljanja potekajo do pomladi 2019. Svoj najbližji regionalni inkubacijski center najdete na povezavi tukaj.

 
Avtor: DIGITRANS , 4. 10. 2018
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!