NOVICA


DIGITRANS – 3. sestanek partnerjev v Varaždinu, predstavitev DIGITRANSOVE metode za MSP-je in ustanovitev delovne skupine

 
V Varaždinu na Hrvaškem, je med 16. in 18. aprilom 2018 potekal tretji uradni projektni sestanek. Trije dnevi aktivnega dela in sodelovanja so bili popolna priložnost za pregled projektnih dosežkov v prejšnjih obdobjih ter načrtovanje bodočih korakov, povezanih z razvojem DIGITRANSOVE platforme e-učenja in »blended« izobraževanjem za MSP-je.

Projekt DIGITRANS do sedaj predstavlja primer odličnega sodelovanja med projektnimi partnerji, ki je pripeljalo do pomembnih dosežkov.

Prvi veliki rezultat je metoda DIGITRANS, podporni okvir, ki bo MSP-jem in drugim organizacijam pomagal razviti nove digitalne poslovne modele. Metoda je že bila uporabljena v sklopu pilotnih delavnic v partnerskih regijah. Posledično je sestanek predstavljal odlično priložnost za razmislek o uspešnosti metode, razpravo o možnih izboljšavah in odločitve glede bodočih aktivnosti, povezanimi z »blended« izobraževanji, ki se bodo začela maja 2018.
 

V sredo, 18. aprila 2018, zvečer se je novoustanovljena skupina Digitalno Podonavje uradno predstavila na dogodku, ki je potekal v hotelu Esplanade v Zagrebu. Dogodek je bil organiziran zaradi obiska nemške dežele Baden-Württemberg pod vodstvom ministrskega predsednika Winfrieda Kretschmanna, ki je predstavnikom delovne skupine osebno predal Ustanovno listino.

Delovno skupino Digitalnega Podonavja sestavljajo partnerski predstavniki iz 7 evropskih držav (Nemčija, Avstrija, Slovenija, Madžarska, Romunija, Bolgarija in Hrvaška), ki skupaj sodelujejo v projektu DIGITRANS – projektu digitalne transformacije v podonavski regiji.

Ustanovitev delovne skupine Digitalno Podonavje (ang. Digital Danube) je še en korak v smeri močnejšega sodelovanja med partnerji iz držav podonavske regije, ki bodo skupaj delali na projektih digitalizacije in tako MSP-jem, akademskim inštitucijam, javnim organizacijam in ostalim ciljnim skupinam pomagali na polno izkoristiti potencial digitalnih tehnologij ter izboljšati posel.

V četrtek, 20. aprila 2018, so projektni partnerji imeli priložnost, da metodo DIGITRANS simulirajo v posebej zastavljenem interaktivnem okolju. Simulacija metode je potekala v obliki »parkourja«, kjer je vsak korak bil zastavljen kot en sam element z jasno definiranim ciljem. Delavnica je potekala v hotelu Esplanade v Zagrebu.

Sodelujoči s Hrvaške in iz dežele Baden-Württemberg (Nemčija) so imeli priložnost, da skozi razpravo s strokovnjaki iz DIGITRANSOVE ekipe izvejo več o vsakem posameznem koraku ter pridobijo informacije o možnostih sodelovanja v »blended« izobraževanjih, ki se bodo pričela v drugi polovici leta 2018.


Delavnica simulacije metode je pritegnila veliko predstavnikov iz poslovnega in javnega sektorja, pa tudi predstavnike iz ostalih projektov Interreg Danube.

Celoten dogodek se je izkazal kot odlična priložnost za diseminacijo projektnih rezultatov ter promocijo bodočih aktivnosti projekta DIGITRANS med ciljnimi skupinami, prav tako pa je bil izhodišče za raziskovanje novih možnosti za sodelovanje z relevantnimi partnerji na bodočih projektih.

Avtor: DIGITRANS , 30. 04. 2018
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!