NOVICA


Digitrans – 2. projektni sestanek v Ljubljani

 
Trije dnevi v oktobru so bili popolna priložnost za drugi uradni sestanek projektnih partnerjev DIGITRANS. V prijetnih in motivacijskih prostorih Univerze v Ljubljani so partnerji razmislili o vseh dosedanjih dosežkih ter naredili načrt za naslednje projektno obdobje. Dogodek je potekal med 17. in 19. oktobrom 2017. 

--

Prvi dan se je začel z diskusijo o digitalnih poslovnih modelih in načrtih za razvoj metode DIGITRANS. Metoda mora biti razvita kot ogrodje v dveh delih, ki bo podpiralo MSP-je skozi fazi inoviranja in transformacije. Faza inoviranja bo vključevala izobraževanja na štiri oči ter spletne materiale, medtem ko bo faza transformacije ponudila obširen spletni trening. Ta mešani pristop (angl. blended training) bo zagotovil primerne veščine in znanje, ki bodo sodelujočim omogočili, da preoblikujejo svoje poslovne modele. 

Delavnica za razvoj poslovanja

V drugem delu prvega dne je potekala interaktivna delavnica na temo razvoja okolja za e učenje. Okolje mora svojim uporabnikom zagotoviti fleksibilne in interaktivne poti za učenje. Vključevalo bo nabor orodij in materialov, ki bodo na voljo v angleščini in sedmih drugih jezikih Podonavske regije. 

Platforma za e-učenje je še vedno v zgodnjih fazah razvoja. Partnerji se bodo v prihajajočem obdobju osredotočili na njeno strukturo, vsebine, funkcionalnosti in marketinško strategijo.

Drugi dan so projektni partnerji obiskali Tehnološki park Ljubljana, ki gostuje približno 300 podjetij. To je bila super priložnost, da so izvedeli več o tem, kako so nekatera podjetja zrasla iz majhnih startupov v uveljavljena ugledna podjetja, ki svoje izdelke in storitve prodajajo kupcem po vsem svetu.

Zadnji dan so partnerji delali na resničnem primeru, kar je bila idealna priložnost, da so uporabili znanje in izkušnje prejšnjih dveh dni. 

--

Interaktivna delavnica 
--

Eden od glavnih ciljev projekta je ustanoviti regionalne inkubatorje, ki bodo delovali kot vozlišča za razvoj digitalnega poslovanja. Njihovi uporabniki bodo imeli priložnost, da ocenijo svoje poslovne modele in jih digitalno preoblikujejo s podporo DIGITRANS-ovih strokovnjakov. V idealnih razmerah bi jim to moralo omogočiti, da postanejo bolj konkurenčni in nasploh izboljšajo svoja podjetja.

Vir: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/1265

Avtor: , 7. 11. 2017
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!