NOVICA


Odprte prijave za Mini Seedcamp Ljubljana

Odprte prijave za Mini Seedcamp Ljubljana


Netokracija in Iniciativa Start:up Slovenija sta v Ljubljano ponovno privabila Mini Seedcamp, ki bo potekal 19. septembra 2014. Zadnji Mini Seedcamp dogodek v Ljubljani je potekal leta 2011. Rok za prijave je 1. september.

Mini Seedcamp je enodnevni dogodek, na katerem se srečajo startupi in mentorji iz vse Evrope, organizira pa ga londonski pospeševalnik Seedcamp v sodelovanju z lokalnimi partnerji - tokrat z Netokracijo in Iniciativo Start:up Slovenija. Na dogodku startupi predstavljajo svoje projekte, nato sledijo 1:1 mentoriranja. Cilj dogodka je povezati ekipe z osebami, ki jim lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagajo pri razvoju ideje oziroma produkta in njegovem tržnem preboju. Končni cilj je seveda najti startupe, v katere bo Seedcamp investiral. Slovenski startupi, ki so v preteklosti prejeli Seedcampovo investicijo, so Zemanta, Vox.io in Oust.me. Lokalni slovenski finalisti bodo povabljeni na novembrski Seedcamp Week v Berlinu, kjer bo pospeševalnik tudi razglasil startupe, v katere želi investirati.
 

Vodilni ponudnik mikroinvesticij v Evropi

Seedcamp je eden največjih mednarodnih ponudnikov semenskega kapitala na svetu ter vodilni v Evropi za mikroinvesticije in mentorske programe. Njegovi začetki segajo v leto 2007, danes pa združujejo skoraj 90 evropskih najobetavnejših zagonskih podjetij. Zmagovalci Mini Seedcampa bodo povabljeni na Seedcamp Week v Berlin novembra, kjer bodo preživeli 3 dni v družbi več kot 150 mentorjev. Takrat bo tudi znana Seedcampova končna odločitev glede investicij.
 
Seedcamp je podprt z odlično ekipo in skupino vlagateljev, ki investirajo v približno 20 zagonskih podjetij letno. Podjetjem ponujajo semensko financiranje, trimesečno najemnino pisarniških prostorov v Google Campusu v Londonu, tedenske sestanke s timom, 4 tedensko mentorsko turnejo po ZDA in ostale storitve v vrednosti 150.000 €. Investicije znašajo od 25.000 do 50.000 € v zameno za 5 ali 8 do 10% delež v podjetju.
 

Prijave že odprte

Startupi izbirajo med dvema načinoma prijave: Rok za prijave je 1. september 2014. Startupe, ki se bodo predstavili na dogodku, izbira Seedcamp.
 

Več informacij

Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija, urban.lapajne@tovarnapodjemov.org, 041 372 418
Elvisa Basailović, Iniciativa Start:up Slovenija, elvisa.basailovic@tp-lj.si, 041 850 115
Ana Eterović, urednica Netokracije, ana@mememedia.me, 051 382 092
Avtor: Blaž Kos, 26. 07. 2014
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!