OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Izzivi pospešene globalne rasti

23 februar 2016, ob 19:05 /KID KIBLA
 
»Globalni trg, hitra rast, velik tržni potencial, monopolni položaj v hitrorastoči globalni niši,...« in podobne besedne zveze se znajdejo v domala vsaki predstavitvi start-up podjetja. Kaj stoji za visoko zvenečimi besedami, željami in kako ambiciozne cilje postaviti v operativni načrt in jih uresničiti, bomo govorili na tokratnem Müsliju.
 
Izzive pospešene globalne rasti bomo obravnavali iz dveh zornih kotov. Aleš Pustovrh, soustanovitelj in programski direktor ABC pospeševalnika, bo hitro globalno rast predstavil na podlagi svojih bogatih izkušenj iz start-up okolja.
 
Neposredno podjetniško izkušnjo pa bosta predstavili podjetnici Sanja Zepan, ki z rešitvijo za ureditev hišnih opravil navdušuje ameriške gospodinje ter Živana Žerjal, ki z rešitvijo SportWip spreminja ustaljene navade organizacij in posameznikov na ameriškem trgu.
 
Teme o katerih bomo govorili na pogovoru:
  • Kaj v praksi pomeni nastop na globalnem trgu?
  • Kruta realnost iskanja strank na ulicah New Yorka.
  • Kako iz Slovenije raziskovati potrebe ameriških gospodinj?
  • Kaj lahko k uspešnosti na globalnem trgu prispeva pospeševalniški program?
  • ABC išče tretjo generacijo podjetnikov. Koga iščejo in kaj ponujajo?
 
Če še samo sanjate o globalnih podjetniških zgodbah ali ste z vašim podjetjem že skočili na glavo, potem zagotovo ne smete manjkati. Neprecenljive izkušnje in nasveti iz prve roke vam lahko prihranijo marsikatero neprespano noč.
 

Kdo je Aleš Pustovrh?

Aleš je podjetnik in raziskovalec, ki je sodeloval pri ustanovitvi več podjetij ter je doktoriral s področja inovativnosti in javnih politik, ki jo spodbujajo. Sodeluje s pobudniki in partnerji startup ekosistema v Sloveniji in širše, hkrati ima tudi odlične poslovne vezi v Silicijevi dolini. Vzpostavlja povezave med tujimi in domačimi skladi tveganega kapitala ter drugimi investitorji in s slovenskimi startup podjetji, z namenom pridobitve investicij.

Kdo je Sanja Zepan?

Sanja je komunikologinja in soustanoviteljica start-upa Homey, ki je razvilo aplikacijo, ki družine na zabaven način pritegne k opravljanju hišnih opravil. Njihov glavni trg je ameriški trg, zato so dodobra proučili vedenje “ameriških mam”.  V podjetju je odgovorna za zgodbo podjetja in predstavitev produkta. Podjetje Homey je član inkubatorja Savinjske regije in prejemnik zagonske spodbude P2 Slovenskega podjetniškega sklada. So člani druge generacije ABC pospeševalnika.

Kdo je Živana Žerjal?

Živana je soustanoviteljica start – upa SportWIP, ki o svoji izkušnji s sočasnim grajenjem produkta in trga, hkrati pa še ekipe, pravi tako: ”Čustveni tobogan je pravi izraz za to. Med vzponi in padci je zato toliko bolj pomembno, kakšna je klima, kultura, vzdušje v ekipi, sploh med padci. Pri zagotavljanju dobrega vzdušja je za nas pomembno, da imamo tudi prosti čas, da »športamo«, si vzamemo čas zase, za zdravo prehranjevanje in dovolj spanca, pa tudi, da se kot ekipa družimo izven delovnega časa,” SportWIP se je med drugim kalil tudi v ameriškem pospeševalniku Seed Sumo, so člani Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru in prejemniki zagonske spodbude P2 ter produkta SK75 Slovenskega podjetniškega sklada.
 

PrijavaPrijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!