OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Informacije so MEGA biznis

26 januar 2016, ob 19:05 /KID KIBLA
 
V 21. stoletju so informacije postale ključno tržno »blago«. Tako tradicionalne panoge kot tudi novi, prebojni poslovni modeli temeljijo na sistematičnemu zbiranju, preoblikovanju in povezovanju različnih informacij.
 
Tema tokratnega Müslija bodo različni vidiki zbiranja, uporabe in obdelovanja informacij. Milan Gabor, strokovnjak za spletno varnost bo govoril o pasteh svetovnega spleta in o pojmu digitalne sledi. Zedin iz podjetja Adora med bo predstavil, kaj za start-up podjetje pomeni delo z občutljivimi osebnimi podatki pacientov zdravstvenega sistema. Simon Sovič, strokovnjak za digitalni marketing pa bo predstavil zanimivega primere uporabe informacije iz sveta start-up podjetij.

Kdo je Milan Gabor?

Milan Gabor je certificirani etičnih heker in rad analizira, kreka, heka in uničuje razne informacijske sisteme. Je lastnik in direktor podjetja Viris. Poleg vsega tega uživa v predavanjih in obiskih hekerskih konferenc. Še vedno sanja o skoku s padalom ali vsaj letenju z jadralnim padalom.

Kdo je Zedin Salkanovič?

Zedin Salkanović, je arhitekt rešitve Adora in član perspektivnega mariborskega startupa Adora med d.o.o. (interaktivni zdravnikov asistent), ki v tem trenutku več dela drugod po svetu kot doma (za njihovo rešitev se zanimajo celo bolnišnice v Dubaju). Gre za brezdotični displej, ki omogoča kirurgom pregledovanje informacij o pacientu med operativnimi posegi s preprostimi ročnimi kretnjami in glasovnimi ukazi. Produkt pomaga kirurgu dostopati do podatkov znotraj sterilnega polja ter tako krajša čas operacijskih posegov, zmanjšuje stres zdravnika,  privarčuje material ter skrbi za varnost pacienta.

Kdo je Simon Sovič?

Simon je večni optimist. Športnik. Pripovedovalec zgodb. Najraje pripoveduje zgodbe blagovnih znamk in startupov. Vedno pripravljen na pogovor o brandingu, o pripovedovanju zgodb na družabnih omrežjih ali izven, in o idejah ter njihovi realizaciji. 

PrijavaPrijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!