OPIS DOGODKA


Startup Müsli: Kako uspeti na Kickstarterju?

24 november 2015, ob 19:05 /KID KIBLA
 
Kickstarter kampanja je lahko izjemno zanimiv način za financiranje vaše rešitve oziroma produkta. Je pa vse prej kot lahka naloga, čeprav se večinoma zdi drugače. Zagotovo je treba zagotoviti odgovore na mnoga pomembna vprašanja, preden se lotimo kampanje, ki naj bi prinesla rezultate.

Na katera vprašanja morate poiskati odgovore pred kampanjo na Kickstarterju in podobnih platformah?
Koliko prej in kako začeti s pripravo?
Kakšne naj bodo pripravljalne aktivnosti?
Koliko denarja morate zagotoviti za vzporedne aktivnosti, ki bodo vzbudile dovolj zanimanja?

Pri izkušenih gostih bomo poiskali odgovore in jih zapakirali v »recept« za uspeh na platformah za množično financiranje produkta!

Z gosti se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.

Kdo je Miha Uhan?

Miha, nekdanji baseball igralec in član slovenske baseball reprezentance, je idejni oče in soustanovitelj startupa Scoutee, ki razvija prvi pametni radar na svetu za merjenje hitrosti žog v športu. Scoutee najprej osvaja trg baseballa, kjer je hitrost meta žoge še posebej pomembna, nato se nameravajo širiti tudi na druge športe. Preden je stopil na podjetniško pot, je bil Miha asistent, nato pa tudi vodja alumni kluba na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Ekipa je januarja letos prejela investicijo bolgarskega pospeševalnika Eleven, pred nekaj tedni pa je uspešno zaključila kampanjo na Kickstarterju. Scoutee je med kampanjo zbudil pozornost tudi pri več ekipah ameriške baseballske lige MLB.

Kdo je Majda Dodevska?

Majda je soustanoviteljica Scouteeja, kjer skrbi za marketing in odnose z javnostmi. Je nekdanja novinarka in urednica, ki se je po magistrskem študiju na Ekonomski fakulteti usmerila v marketing in odnose z javnostmi - najprej na Delu, nato na Elektru Ljubljana, kjer je bila za komuniciranje odgovorna tudi med nedavnim žledolomom. Ta izkušnja jo je pripravila na izzive komuniciranja v podjetniškem svetu, v katerem morajo mladi startupi pritegniti pozornost velikih svetovnih medijev, saj je z novico o Scouteeju prodrla v pomembne medije, kot so The Next Web, Engadget, Gizmodo, NBC Sports in celo Discovery Channel.

Kdo je Tilen Kegl?

Tilen je mlad fant, ki na odgovor kaj počne odgovori s »svašta«. Začel kot kreativec na oglaševalskih agencijah, se poskusil kot piarovec in nato šel za pol leta študirat v Kanado. Ob prihodu nazaj je začel kreativo združevati z digitalnim marketingom kot part time na agenciji Renderspace. Digital, kreativa in PR so mu prišli prav pri dveh Kickstarter kampanjah na katerih je pomagal zbrati več kot 600.000€. Najprej se je pridružil ekipi Sipaboards in z njo za 200% presegel že tako ambiciozen cilj. Trenutno pa pri podjetju Flykly skrbi za Smart Ped Kickstarer kampanjo, ki je 10 dni pred koncem dosegla že 274% cilja. Zraven tega, še skrbi za digitalno komunikacijo na Ameriškem Veleposlaništvu v Ljubljani in je so-ustanovitelj podjetja Atelje Biba d.o.o.

PrijavaPrijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!