OPIS DOGODKA


Biti podjetnik je cool

14 oktober 2015, ob 10:00 /FERI
 
Študenti, raziskovalci in profesorji ter vsi drugi inovativni posamezniki, če vas pogajanja ustvarjalni podjetniški nemir, pridružite se nam!
 
Spoznali boste kako s pomočjo najsodobnejših metod izgradnje startupov, zasnovati, preveriti in realizirati vašo podjetniško idejo. Podrobneje se boste seznanili z znanji in metodami za hitrejši vstop na trg ob minimalnem tveganju in stroških. Iz konkretnih primerov iz prakse, vam bomo pokazali kaj deluje in kaj ne pri razvoju podjetniških idej. Oboroženi s tovrstnimi izkušnjami se boste lažje lotili uspešnega razvoja startup podjetja. Zvedeli boste, zakaj se je nujno čim prej soočiti s spoznanjem ali vaš produkt zadovoljuje dejansko potrebo na trgu, oziroma ga nihče ne potrebuje in noče kupiti.
Pogovarjali se bomo s startuper-ji iz vašega okolja, ki vam bodo povedali kako je biti podjetnik, predstavili prednosti in nevarnosti lastne podjetniške poti. Vprašali jih bomo, ali bi se z izkušnjami, ki jih imajo ponovno odločili zagnati startup.

Z nami bodo: Mateja Uranjek, Združba IP d.o.o., Urška Omerzi, atelje Omerzi, Mitja Galun, Foreach-solutions, Luka Topolovec, Drugi vid d.o.o., Pia Vrezner, Lumar IG d.o.o.

Program

10.00 – 10.45 Lean startup metode za izgradnjo startupov in predstavitev programov podjetniške podpore
10.45 – 11.30 Okrogla miza: Startup kot karierna priložnost. Kakšno je življenje startuperjev?
11.30 –  ....     Brezplačna podjetniška svetovanja. Izkušeni svetovalci vam bodo na voljo za specialistična svetovanja ali uvodni sestanek, kjer boste 
                       skupaj ugotovili kaj potrebuje vaš startup, da bo čimprej vstopil na trg oziroma dosegel tržni preboj.

Kdo je Mitja Galun?

Je CEO in soustanovitelj startupa Foreach Solutions, ki razvija enotno platformo LAMA za lokacijsko oglaševanje. Lama je omrežje oddajnikov, ki so med seboj povezani in predstavljajo infrastrukturo skozi katero se uporabniki prosto gibljejo in prejemajo obvestila o izdelkih, popustih, dogodkih in ostalih informacijah, ki so za njih v tistem času in kraju najpomembnejše. Njihovi kupci so predvsem trgovci in trgovski centri. Po izobrazbi inženir računalništva in informacijskih tehnologij, pri delu v podjetju tudi še grafični oblikovalec, koordinator, tester, odgovoren za marketing in promocijo.

Kdo je Urška Omerzi?

Urška ustvarja pod lastno blagovno znamko OMERZI, ki predstavlja linijo okolju prijaznih oblačil. Gre za dizajnerska ženska in moška oblačila ter modne dodatke iz recikliranih ter naravnih materialov. V zadnjih desetih letih si je (delovne) izkušnje nabirala vse od Ljubljane pa do Moskve, v preteklem letu pa je odprla svoj atelje v Mariboru. Njeno kolekcijo bo kmalu ponujal tudi Berlin.

Kdo je Mateja Uranjek?

Je CEO in soustanoviteljica Združbe IP d.o.o.. Podjetje trenutno deluje predvsem na področju IKT tehnologije, vendar se vse skupaj na podlagi interdisciplinarnosti, h kateri stremijo, prepleta z dizajnom, marketingom, psihologijo dela in organizacij ter pravom. Tako v podjetju razvijajo avtorske spletne in vizualne rešitve. Po izobrazbi je profesorica likovne umetnosti, po duši slikarka in fotografinja, v praksi pa predvsem grafična oblikovalka, koordinatorka in vodja projektov. Njen dizajn je unikaten, prepričljiv in uporabniku prijazen. Fascinirajo jo novosti v tehnologiji in zaradi svoje radovedne narave že sama po sebi išče nove izzive in priložnosti za izpopolnjevanje svojega znanja.

Kdo je Pia Vrezner?

Pia prihaja iz Maribora, kjer je doštudirala medijske komunikacije. Po slabem letu iskanja zaposlitve, se odločila, da si najde zaposlitev na Dunaju in tako naletela na podjetje Lumar Ig d.o.o., ki ima sicer sedež podjetja v Mariboru, vendar so takrat ravno ustanavljali podjetje v Avstriji. Z lastnikom sta se dogovorila za razgovor in v roku dveh mesecev je s podjetjem sklenila pogodbo o zaposlitvi. Pravi, da je občutek, ko se ti uresničijo sanje je fenomenalen.

Kdo je Luka Topolovec?

Luka Topolovec; CEO in soustanovitelj EqualEyes (Drugi vid d.o.o.) & Blukz, ki se je skupaj s soustanovitelji kalil tudi v tujini, v družbi najboljših. Leta 2012 so bili izbrani kot eden izmed 17 (od več kot 1000) podjetij v elitni londonski podjetniški pospeševalnik Wayra Academy, ki ga podpira telekomunikacijski gigant Telefonica. Luka je podjetnik in strasten programer, ki strmi k temu, da nenehno povečuje lastne izkušnje in izpopolnjuje znanje.

NE SPREGLEJ!

Če si želiš postati startuper ti bomo v okviru dogodka predstavili kako ti lahko pri tem pomaga Tovarna podjemov – podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, kjer lahko v kreativnem okolju mariborskih startuperjev in s pomočjo izkušenih mentorjev dosežeš hiter napredek pri razvoju ideje in vstopu na trg. V naši »Tovarni« je v 15 letih podjetje zagnalo veliko študentov.

Več informacij na: www.tovanapodjemov.org ali jure.verhovnik@irp.si
 
 

 

Dogodek organizirajo

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!