OPIS DOGODKA


Startup Müsli: Lepe in drzne startuperke

13 oktober 2015, ob 19:05 /KID KIBLA
 
Kako se v svetu startupov in podjetništva znajdejo ženske? Ali ženski pristop prinaša prednosti? Je sploh drugačen? Ali pa lahko rečemo, da smo moški in ženske v startupu različno enaki? 
Definitivno "najlepši" Müsli doslej ;)

 
Startup že dolgo ne velja za »moški posel« vendar, neizpodbitno dejstvo je, da je v startup svetu precej več moških kot žensk. Pa čeprav imajo te dokazano boljše čutne sposobnosti, ki so pomembne pri vodenju timov, prodaji ter organizaciji in vodenju v startupu na sploh.
 
Pokazali vam bomo, da v hitrem in drznem svetu startupov ni le moška družba. Med trmastimi startuperji so tudi gospodične in gospe. Zanimalo nas bo ali ženske v svet startupov prinašajo posebna znanja, izkušnje in sposobnosti. So natančnejše, učinkovitejše, bolj empatične, ali pa morda neusmiljene bojevnice za dosego svojih ciljev?
 
S startuperkami se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.

Kdo je Taja Benčina?

Je CEO in soustanoviteljica mariborskega startupa Coinhab, ki je izdelalo platforma za kolektivno gradnjo, kjer se graditelji povežejo in tako prihranijo do 30% pri gradnji. Njihovi kupci so  iskalci stanovanj/graditelji in arhitekti. Pilotne projekte izvajajo v Sloveniji, letos bodo platformo razširili tudi v Avstrijo, kjer so zaznali velik interes. V letu 2016 načrtujejo prisotnost v Centralni Evropi, bolj podrobno v Nemčiji, Švici in Nizozemski. Po izobrazbi arhitektka, odgovorna projektantka, v praksi pa še računovodkinja, grafična oblikovalka, odgovorna za marketing, urbanistka, iskalka nepremičnin. Znanje si je nabirala predvsem v Sloveniji in na Nizozemskem. Je so-lastnica tečaja arhitekturnega risanja Koncept, ki so ga na noge postavili s kolegi v času študija in so-ustanoviteljica biroja GMT+1 arhitekti, pod okriljem katerega se trenutno gradi več stanovanjskih objektov in interierjev po Sloveniji.

Kdo je Mateja Verlič?

Deloholična preganjalka in iztrebljevalka prokrastinacije, iskalka rešitev za težave, ki se pojavijo pet čez dvanajsto, po potrebi razvijalka spletnih aplikacij ter ljubiteljica ljudi, ki upajo prestopiti meje lastne cone ugodja. Na Zemanti je skrbela za dva evropska projekta, nato kot produktni vodja za celo družino orodij za blogerje. Po Zemanti se je pridružila Kendu, kjer kot projektni vodja skrbi, da se svet vrti. V prostem času mentorira dekleta na Rails Girls in Django Girls delavnicah.

Kdo je Petra Škarja?

Petra Škarja je že pri 19ih letih odprla svoj prvi s.p. in od takrat dalje spoznava prednosti in pasti podjetništva. Danes je predavateljica in avtorica več knjižnih uspešnic: »Česar nas niso naučili v šoli«, »Ameriški milijonarji so spregovorili«, ki je bila prevedena v ruščino, hrvaščino, angleščino in celo kitajščino ter »Najdi svoj mir in srečo«.  Kot predavateljica je bila med drugim vabljena tudi na Kitajsko, kjer je predavala pred več kot 3000 ljudmi. Spodbuja Podjetnost - s srcem. Torej vrednote, kot so: kreativnost, akcijo, vztrajnost,  iznajdljivost, unikatnost, na trdih temeljih pozitivnih človeških vrednot: poštenost, pravičnost, dobrota, iskrenost.
 

Prijava

 
 
 

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!