OPIS DOGODKA


Startup Müsli: Zgodba je zakon!

29 september 2015, ob 19:05 /KID KIBLA
 

Startup Müsli: Zgodba je zakon!

Kakšen vpliv ima storytelling na uspeh produkta na trgu in kako se tega lotevajo mojstri?
 
O pomenu in kreiranju zgodb se bomo pogovarjali s Tinetom Lugaričem, kreativnim direktorjem v agenciji Publicis, Kristjanom Košičem iz podjetja Adora - med d.o.o. in Damjanom Obalom, Edgarjevim pripovedovalcem zgodb.

S startuperji se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.
 
Tine Lugarič je diplomirani komunikolog in kreativni direktor v agenciji Publicis Slovenija. Skrbi za tržno-komunikacijske zgodbe največjih slovenskih in regijskih naročnikov, za svoje delo pa je prejel več kot 80 nagrad in priznanj na domačih in mednarodnih oglaševalskih festivalih.
Pravi, da delo kreativca zahteva neprestano prežo za idejami, a ker je svoje delo razvil iz hobija, si raje reče, da je delohobik. Kot skejter in član mariborskega rap kolektiva Tekochee Kru velik vir kreativnega navdiha črpa prav iz urbanih kultur, red in disciplino pa s svoje 20-letne poti med borilnimi veščinami. Svoje znanje Tine pogosto deli na različnih fakultetah, oglaševalskih festivalih, delavnicah in dogodkih, kot so TEDx, Creative Mornings, Pecha Kucha ...    
 
Kristjan Košič, hustler v mariborskem podjetju Adora-med d.o.o.
Oče. Kolesar. Raziskovalec in podjetnik. Po končani fakulteti na FERI Maribor je se  zaposlil na Petrolu,  kjer je bil zadolžen za velike ICT projekte. Svojo kariero je nadaljeval kot asistent na FERI. Ob delu na fakulteti se je zmeraj povezoval z gospodarstvom, kjer je znanstveno raziskovalno delo apliciral v prakso. Svoje srce je dal startupu ADORA, za katerega pravi, da ima misijo, vizijo in team, ki bo pripeljal "kirurgovega asistenta" v vsako bolnišnico, in bo pomagal reševati življenja. Kirurgov asistent je tipičen primer produkta, ki zaradi specifičnega trga in razumevanja produkta samega, potrebuje dobro zgodbo.  Vprašali ga bomo, kako so se lotili zgodbe in umeščanja produkta v njo, in kakšni so bili prvi odzivi s trga.
 
Damjan Obal, Edgar 
Oblikovalec uporabniških izkušenj v virtualnih in realnih svetovih. Forma vedno sledi funkciji. Estet. Pozitivec. Strokovnjak. Entuzijast. Doktor znanosti. Projekte začenja z mladostno navihanostjo in jih zaključuje s kirurško resnostjo. Konzumiral je vse knjige in članke s področja UX designa. Prepoznaven strokovnjak za storytelling. O njegovem Edgarju, katerega poslanstvo je pisanje in ustvarjenje zgodb za podjetje in produkte,  je pisal celo SocialMedia Examiner. Na praktičnih primerih nam bo razložil zakaj, kako, kdaj, s kom, …, se lotiti storytellinga.

Ne spreglej!

Pred dogodkom organiziramo delavnico Zgodbe prodajajo

Zadeni karto za tečaj »Startup marketing«!

Na dogodku bomo med prijavljenimi udeleženci izžrebali nekoga, ki se bo lahko udeležil tečaja Startup marketing v izvedbi Jureta Dolerja. Izžrebanec se bo lahko učil na praktičnih primerih Growth Hackinga, spoznal učinkovita marketinška orodja in skupaj z Juretom izdelal analizo svojega primera. 

Pričakujemo večje število udeležencev, zato prosimo, da se zaradi lažje organizacije prijaviš preko spletne prijavnice. 
 

Prijava na dogodekPrijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!