OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Čas za prvi korak v podjetništvo je ZDAJ

17 november 2021, ob 18:00 /Tovarna podjemov in online
 
Pridi na podjetniški dogodek, kjer bomo s tremi mladimi podjetniki odkrivali njihove vzpone in padce, spoznavali prve korake v podjetništvo, skrivnosti uspeha ter lekcije, iz katerih se lahko veliko naučiš tudi ti. Prijavi se in spoznaj Tadeja Glavača iz Go4Goal, ki je razvil posebne nogavice za športnike, študenta medicine in podjetnika Mateja Žnidariča, ki je trenutno vpet v več podjetniških projektov (NajZdravnik, Mentacube, Actimatch in Kiff) ter Nino Majcen iz Nest Campers in Cuckoo Cups.

Da je študentski čas najboljši čas za preizkušanje raznih podjetniških idej, smo dokazali že večkrat. Uživaš v hotelu mama, v čarih mladosti, presežkov energije in idej, kako boš spremenil/a svet. Eksperimentiranje in delo čez noč sta dovoljena skorajda v neomejeni količini, ko k temu priskočita še znanje in fokus, nastane zmagovalna kombinacija. Jo že imaš?
 

O čem bomo govorili

  • Kateri so prvi koraki v podjetništvo,
  • napake, ki bi se jim podjetniki danes raje izognili,
  • kako so prišli do prvih strank,
  • kako prodajati na domačih tleh in kako na mednarodnem trgu,
  • kako stopiti iz cone udobja in zbrati motivacijo za realizacijo ideje,
  • zakaj so študentska leta prava za skok v podjetništvo.

Komu je dogodek namenjen

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov. Namenjen je vsem, ki razmišljate o podjetniški poti, potrebujete pa še malo navdiha in poguma.

Program

18:00 – 19:30 Start:up Müsli: Ča za prvi korak v podjetništvo je ZDAJ
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Kdo je Nina Majcen?

Simpatična, ambiciozna in predana borka Nina Majcen je podjetnica, ki stoji za dvema blagovnima znamkama: Nest Campers in Cuckoo Cups. Pod prvo predvsem tujim turistom ponuja najem nizko cenovnih avtodomov. Pa ne samo najema, ponudi jim celovito avanturistično izkušnjo - uporabnikom ponuja tudi napotke za izlete, kulinarične ideje, delavnice, vinske ture... Od ustanovitve leta 2017 beležijo hitro rast. Še več, trenutna kriza jih kljub poslovanju v turističnem sektorju ni prizadela, ampak jim dala še večji zalet in poskrbela, da so vsi njihovi bivalniki neprestano 100 % zasedeni.

Enako se je zgodilo s Cuckoo cups, ki ponuja slovenske emajlirane izdelke in druge zanimive dodatke za dom. Zgodba raste iz meseca v mesec in odlično odgovarja na trenutne potrebe trga.

Kdo je Matej Žnidarič?

Matej Žnidarič je študent 6. letnika medicine. Zanimanje za podjetništvo se je v njem zbudilo na začetku tretjega letnika. V četrtem letniku je že začel sodelovati s startup ekipo Actimatch, ki je razvila istoimensko največjo slovensko platformo za iskanje ljudi s podobnimi interesi. V začetku petega letnika sta s prijateljem razvila prvi slovenski portal za iskanje zasebnih zdravnikov in medicinskih centrov - NajZdravnik. Sočasno pa s startup ekipo Mentacube razvil serijo inovativnih elektronskih iger Mentacube. Kljub študiju in vsem aktivnostim se je s prijateljem pred kratkim predstavil na Kickstarterju z lesenim inhalatorjem za eterična olja - Kiff.

Kdo je Tadej Glavač?

Tadej Glavač je prekmurski podjetnik, ki je s svojimi inteligentno zasnovanimi nogavicami pod imenom GO4GOAL že prepričal imena kot so Marcos Tavares, Mitja Lotrič, Dino Hotić, Borut Mačkovšek, Dragan Gajić, Eva Mori, Dejan Zavec, Klemen Čebulj, Rok Možič in mnoge druge. Gospodarska zbornica Slovenije mu je podelila posebno nacionalno priznanje za mlado podjetje za inovacijo. 

Partner dogodka

Dogodek organiziramo v sodelovanju s Študentskim svetom Ekonomsko-poslovne fakultete Maribor. 

Lokacija

Online in v živo! V živo se vidimo na Tovarni podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje.

Vsi, ki nas boste spremljali online, boste na dan dogodka na svoj email prejeli Zoom povezavo. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naloži zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvari račun. Brez tega dostop do Zoom učilnice dogodka ne bo mogoč.
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!