OPIS DOGODKA


Spletno oblikovanje v praksi

9 november 2021, ob 15:00 /Tovarna podjemov
 
Sam oblikuj svojo spletno stran in se seznani z orodji za oblikovanje! Spoznaj stroške in časovne okvirje oblikovanja spletnih strani.

Te zanima oblikovanje spletnih strani, a ne veš, kako se ga lotiti? Razvijaš ali želiš razvijati svojo spletno stran? Ali veš, da je oblika spletne strani zelo pomembna za uspešnost le-te? Ali veš, da lahko oblikovanje pomaga izboljšati uporabnost spletne strani, posledično pa tudi prodajo?
 
Namen dobrega oblikovanja spletnih strani je pripraviti ustrezne rešitve za uporabnika, povečati njihovo uporabnost, funkcionalnost in estetiko ter zahteva pester spekter znanj in izkušenj.
 
Bi rad pridobil osnovna znanja s področja oblikovanja spletnih strani? Spoznal, kako se resno lotiti oblikovanja od ideje do realizacije in kaj sploh je dobro oblikovanje? Vabljen na delavnico, kjer se boš naučil osnov oblikovanje spletnih strani in pridobil celovit vpogled v to področje.

 

Kaj se boš na delavnici naučil?

 • Spoznal boš osnove oblikovanja za spletne strani - osnove postavitev, tipografije in barv na spletu.
 • Spoznal boš osnove estetike in izvedel, zakaj so nekatere stvari univerzalno lepe, druge pa so všeč samo določenim posameznikom.
 • Spoznal boš, kaj je dobro in kaj slabo oblikovanje spletnih strani.
 • Naučil se boš, kako se resno lotiti oblikovanja in koliko stane ter izvedba spletnih strani. 
 • Spoznal boš, katera sodobna orodja se uporabljajo v spletnem oblikovanju (Sketch, Figma, InVision, Zeplin, Principle).
 • Spoznal boš procese in dobre prakse oblikovanja (mobile first design, design thinking, double diamand in design sprint).
 • Dobil boš vpogled v stroške in spoznal časovne okvirje oblikovanja spletnih strani. 

Komu je delavnica namenjena?

Na delavnici ste dobrodošli:
 • startupi, ki želite postaviti svojo spletno stran ali razvijate web-based storitev.
 • vsi, ki vas zanima oblikovanje spletnih strani,
 • oblikovalci,
 • startupi, ki se želite resno lotiti oblikovanja.

Program

15:00 – 18:00 Spletno oblikovanje v praski
 

Kdo je Davorin Mesarič?

Davorin Mesarič je oblikovalec, ki verjame v načelo “Less but better". Prisega na minimalizem in verjame, da lahko ima dober dizajn močan vpliv na življenja ljudi. Zanj je vedno pomembna tudi zgodba, ki stoji za določenim produktom ali storitvijo. Njegov največji navdih je oče industrijskega dizajna Dieter Rams.

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji. 

Sledimo pravilom in navodilom NIJZ. Za udeležbo na delavnici morate izpolnjevati pogoj PCT.

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6, 2000 Maribor, 1. nadstropjePrijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!