OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Luksuzne igrače za velike otroke so velik posel

14 september 2021, ob 19:00 /Tovarna podjemov
 
Tri podjetniške visokotehnološke zgodbe, ki burijo domišljijo ljubiteljev »športnih igračk« in to pod ter nad vodo. Pridi na večer podjetniških zgodb, kjer bomo spoznali ozadje uspeha pragerskega Quadrofoila (v 2019 prejel 3 milijone evrov investicije), Prekmurca z njegovim inovativnim e-foilom in propelerjem ter strastnega potapljača iz Zreč, ki ljubiteljem podvodnega ribolova omogoča vrhunsko podvodno izkušnjo.

Dobrodošli na oder Marjan Rožman (Quadrofoil), David Vuković (Highfly) in Lovro Kovše (In Composite)! Ti pa se pripravi na 90 minut navdihujočih zgodb, številnih vpogledov v razmišljanje uspešnih podjetnikov, učenja iz napak pri razvoju hardware produktov in izkušenj v poslovanju v ozki tržni niši.


 

O čem bomo govorili?

  • O inovacijah v navtični industriji in na področju vodnih športov,
  • Kakšne priložnosti se skrivajo na trgu luksuznih izdelkov.
  • Kakšna je pot realizacije visokotehnološkega podjetja.
  • Kako »se prodati« na globalnem trgu.
  • Kako postati številka ena v globalni niši.
  • O strahovih in priložnostih ozke niše.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov.

Program

19.00 – 20.30 Start:up Müsli:  Luksuzne igrače za velike otroke so velik posel  

 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Kdo je David Vuković?

David je ustanovitelj in direktor podjetja Highfly, ki je razvil inovativni e-foil za adrenalinske užitke na vodi. Najdeš ga pod imenom Flying Rodeo. Gre za novost na svetovnem tržišču, ki je plod lastnega znanja in izkušenj. David, ki ima za seboj že veliko izkušenj v razvoju produktov za avtomobilsko in letalsko industrijo, je za e-foil razvil tudi poseben propeler, s katerim žanje zanimanje drugih velikih proizvajalcev motorjev za različna plovila, tudi Yamahe. Lani je zabeležil 350 % rast v primerjavi z 2019, s hitro rastjo nadaljuje tudi v 2021.

Kdo je Marjan Rožman?

Marjan je soustanovitelj in direktor visokotehnološkega podjetja Quadrofoil, ki se ukvarja s proizvodnjo inovativnih vodnih plovil. Prihodnost navtične industrije spreminja s svojimi energetsko učinkovitimi in okoljsko prijaznimi plovili z električnimi motorji, podvodnimi krilci in patentiranim sistemom krmiljenja. Gre za podjetje, ki je zasuto z naročili, največ prodajo v zalivske države in na Hrvaško, veliko zanimanje je v Aziji, predvsem na Kitajskem, pa tudi v ZDA in v Avstraliji. V Evropi prednjači Velika Britanija, Nizozemska ter Španija. V 2019 so prejeli 3-milijonsko investicijo s strani švicarske investicijske družbe AlpVent AG.

Kdo je Lovro Kovše?

Lovro je soustanovitelj in direktor podjetja In Composite, ki se ukvarja z izdelavo kompozitnih produktov na področju potapljanja in športnega ribolova. Na trg je vstopil s harpuno za podvodni ribolov - popolnoma inovativen koncept produkta z večjim dometom, lažjim rokovanjem in popolno prilagodljivostjo glede na potrebe uporabnika. Njegov zadnji produkt je modularni sistem plavuti, ki omogoča hitro zamenjavo listov plavuti ter kot lista glede na težo uporabnika, tip potopa ter globino. Produkti ciljajo na zelo nišni trg, kjer je povpraševanje večje od proizvodnje. To se odraža tudi v njihovi prodaji.

Lovro, ki je podjetje ustanovil skupaj s Katjo Toman, je strokovnjak za izdelavo kompozitnih produktov za letalstvo, navtiko, farmacijo, športno opremo, drugače pa tudi strasten potapljač.

Lokacija

Vidimo se v živo! Pridi na Tovarno podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje. 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!