OPIS DOGODKA


Izgradnja inovativnih poslovnih modelov

25 marec 2021, ob 09:00 /on-line
 
Spletni seminar "Kako oblikovati inovativni poslovni model za uvajanje inovacij s področja krožnega gospodarstva v poslovno prakso".
 
Udeleženci boste spoznali elemente poslovnega modela ter izzive in priporočila pri izgradnji poslovnih modelov s pomočjo orodja »Business Model Canvas« Alexa Osterwaldnerja. Teoretična izhodišča boste nadgradili s praktičnimi primeri poslovnih modelov iz prakse.
 
V okviru praktičnega dela seminarja bodo udeleženci delali skupinsko na praktičnih primerih oblikovanja poslovnih modelov s pomočjo orodja MIRO, pri čemer bomo spodbujali oblikovanje heterogenih skupin, da bo prišlo do sodelovanja med uveljavljenimi podjetji, startupi in drugih deležnikov četverne vijačnice. Vse s ciljem spodbujanja mrežnega partnerstva in oblikovanja inovativnih poslovnih modelov, ki temeljijo na novih projektnih partnerstvih in vzpostavitvi novih dolgoročnih verig vrednosti.
 
V zadnjem delu seminarja bodo ekipe predstavile svoje izkušnje in izsledke ter podale povratno informacijo glede potenciala za vzajemno sodelovanje, pri čemer bodo skupaj z izvajalcem nakazali potencialne nadaljne korake za sodelovanje na področju inoviranja.
 
Seminar nagovarja sledeča fokusna področja krožnega gospodarstva:
  • trajnostna energija,
  • biomasa in alternativne surovine,
  • funkcionalni materiali, procesi in tehnologij ter
  • krožni poslovni modeli. 

Komu je dogodek namenjen?

Seminar je namenjen uveljavljenim in startup podjetjem, in sicer članom in potencialnim članom SRIP Krožno gospodarstvo in drugim deležnikom četverne vijačnice podjetniško-inovacijskega ekosistema.
 

Dogodek je brezplačenprijave obvezne. Potekajo do 23. marca.
 

Program

9.00 - 12.00 | Izgradnja inovativnih poslovnih modelov
 

Glavni izvajalec seminarja bo mag. Matej Rus

Mag. Matej Rus je visokošolski predavatelj za podjetništvo. Svoje moči usmerja v pedagoško in raziskovalno kariero, ki jo je začel leta 1996 na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, ter v svetovalno dejavnost v podjetniški praksi, kjer svetuje podjetnikov pri gradnji startup podjetij ter uveljavljenim podjetjem pri spodbujanju inovacijske dejavnosti.

Leta 2001 je soustanovil univerzitetni inkubator Tovarna podjemov, ki je eden ključnih elementov podpornega okolja za podjetništvo in mehanizem za prenos novosti z raziskovalnih inštitutov. Kot direktor Tovarne podjemov uresničuje začrtano vizijo danes zelo uspešno delujočega podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Tovarna podjemov pa ni samo univerzitetni inkubator temveč tudi nosilec nacionalne platforme Start:up Slovenija ter mednarodne konference PODIM. Je tudi ekspert evropskega Startup Monitor Tracker-ja ter ambasador Startup Europe za Slovenijo.

Lokacija dogodka in uporabljena orodja

Seminar bo potekal online preko platforme ZOOM ter s pomočjo uporabe kolaborativne platforme MIRO za sodelovanje udeležencev v praktičnem delu seminarjev. Povezavo do dogodka boste prejeli dan pred dogodkom.

Organizator/ izvajalec dogodka

Glavni izvajalec dogodka je Tovarna podjemov v sodelovanju s ŠGZ, upravljavko SRIP – Krožno gospodarstvo.
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!