OPIS DOGODKA


Inovacijski modeli podjetij za pospeševanje inovacij

11 marec 2021, ob 09:00 /on-line
 
Spletni seminar "Kako do prebojnega podjetja na področju krožnega gospodarstva s pomočjo uporabe uveljavljenih inovacijskih modelov in preko sodelovanja s startup podjetji".

Gre za uvodni seminar v seriji treh seminarjev, na katerem bomo predstavili osnovne elemente inovativnega podjema ter kako jih najboljša startup in uveljavljena podjetja udejanjajo v praksi. Ob tem se bomo osredotočili na ključne izzive izvajanja procesov inoviranja v uveljavljenih podjetjih, kjer velikokrat obstoječa kultura podjetja ni naklonjena inoviranju. Spoznali bomo pomen notranjih podjetnikov, ki so zagnani pri uvajanju novih rešitev v podjetje in so ambasadorji sprememb. Prav tako so ključni člen povezave s startup podjetji.
 
V okviru seminarja boste spoznali najuspešnejše inovacijske modele, ki spodbujajo podjetniške procese v uveljavljenih podjetjih in jih delajo bolj odprte za sodelovanje s startup podjetji in drugimi podjetniškimi pobudami. Osredotočili se bomo na:
  • Speed Boat Model,
  • Sprint Model,
  • Entrepreenurship in Residence model,
  • Time Off Model,
  • Speed Lane Model in
  • Tool centered model.
Vsi ti modeli poskušajo pospešiti inoviranje v podjetju, kar je ključno tudi za podjetja, ki želite uresničevati podjetniške priložnosti na področju krožnega gospodarstva in k temu pritegniti tudi startup podjetja in druge partnerje četverne vijačnice.
 
V praktičnem delu delavnice boste razmišljali o ustreznosti posameznih modelov za njihovo podjetje ter o potencialnih sinergijah sodelovanja s startup podjetji, prisotnimi na dogodku.
 
Seminar nagovarja sledeča fokusna področja krožnega gospodarstva:
  • trajnostna energija,
  • biomasa in alternativne surovine,
  • funkcionalni materiali, procesi in tehnologij ter
  • krožni poslovni modeli. 

Komu je dogodek namenjen?

Seminar je namenjen uveljavljenim in startup podjetjem, in sicer članom in potencialnim članom SRIP Krožno gospodarstvo in drugim deležnikom četverne vijačnice podjetniško-inovacijskega ekosistema.

 
Dogodek je brezplačen, prijave obvezne. Potekajo do 9.marca.
 

Program

9.00 - 12.00 | Inovacijski modeli podjetij za pospeševanje inovacij
 

Kdo je izvajalec seminarja mag. Matej Rus?

Mag. Matej Rus je visokošolski predavatelj za podjetništvo. Svoje moči usmerja v pedagoško in raziskovalno kariero, ki jo je začel leta 1996 na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, ter v svetovalno dejavnost v podjetniški praksi, kjer svetuje podjetnikov pri gradnji startup podjetij ter uveljavljenim podjetjem pri spodbujanju inovacijske dejavnosti.

Leta 2001 je soustanovil univerzitetni inkubator Tovarna podjemov, ki je eden ključnih elementov podpornega okolja za podjetništvo in mehanizem za prenos novosti z raziskovalnih inštitutov. Kot direktor Tovarne podjemov uresničuje začrtano vizijo danes zelo uspešno delujočega podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Tovarna podjemov pa ni samo univerzitetni inkubator temveč tudi nosilec nacionalne platforme Start:up Slovenija ter mednarodne konference PODIM. Je tudi ekspert evropskega Startup Monitor Tracker-ja ter ambasador Startup Europe za Slovenijo.

Lokacija dogodka in uporabljena orodja

Seminar bo potekal online preko platforme ZOOM ter s pomočjo uporabe kolaborativne platforme MIRO za sodelovanje udeležencev v praktičnem delu seminarjev. Povezavo do prijave dobite dan pred dogodkom. 

Organizator/ izvajalec dogodka

Glavni izvajalec dogodka je Tovarna podjemov v sodelovanju s ŠGZ, upravljavko SRIP – Krožno gospodarstvo.
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!