OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: All Star 2020

15 december 2020, ob 19:00 /on-line
 
Če so bili za letošnji NBA All Star med drugimi izbrani tudi LeBron James, Giannis Antetokounmpo in naš Luka Dončič, so na slovenski startup sceni to vlogo prevzeli TAIA, Mali junaki in Evegreen. To so tri podjetja, ko so z izjemnimi dosežki zaznamovala leto 2020 in podjetja, ki ste jih vi podprli z glasovanjem na naši Facebook strani. Tako smo z vašo pomočjo sestavili trojko, ki bo zabijala koše na zadnjem letošnjem Start:up Müsliju.

Dosežki naših gostov

Marku Hozjanu in Matiji Kovač iz prevajalske agencije TAIA je letos jeseni uspelo zapreti investicijo v višini 1,2 milijona evrov, Mic Melanšek in Rado Daradan iz Malih junakov sta v 2020 prodala 2 milijonto personalizirano knjigo, Eva Štraser iz Evegreen, letošnjega finalista za nagrado Slovenski start:up leta in prejemnika nacionalnega srebrnega priznanja za inovacije GZS, pa iz leta v leto dokazuje svojo inovativnost in predanost skrbi za okolje z veliki premiki na področju razvoja bioplastike in sklepanjem partnerstev s številnimi slovenskimi in tujimi podjetji.

V sproščenem online pogovoru jih bomo povprašali po njihovih »zmagovalnih« strategijah, pristopih, spoznanjih, se poglobili v njihov mindset in spoznali izzive, ki jih na njihovi poti zagotovo ne manjka. Prijavi se na dogodek in prisluhni uspešnim podjetniškim zgodbam.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen startup podjetnikom, podjetniškim entuziastom in vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov.

Program

19:00 – 20:30 Start:up müsli All Star 2020
 

Kdo je Matija Kovač?

Matija je soustanovitelj prevajalske platforme TAIA, ki jo je v začetku letošnjega oktobra finančno podprl sklad tveganega kapitala Fil Rouge Capital in to z kar 1,2 milijona evri. To je ena največjih letošnjih investicij v slovenska tehnološka podjetja. Poleg Matije je soustanovitelj podjetja še Marko Hozjan in skupaj vodita 16-člansko ekipo. Skupaj sta ustanovila tudi največjo jezikovno šolo Jezikovna Akademija.

Posebnost platforme TAIA je avtomatizacija prevajanja besedil med 98 jeziki, pri tem pa jo poganjajo algoritmi globokega učenja. Od jeseni 2018 je prevedla že več kot 15 milijonov besed, uporablja jo več kot 1800 uporabnikov. Med njimi so predvsem izvozniki, spletne trgovine, pravne družbe, farmacevtska in druga podjetja, kot so Red Bull, Hervis, 3M, Müller in Petrol.

Kdo je Mic Melanšek?

Mic je soustanovitelj slovenskega startupa Hooray Studios, ki deluje pod blagovno znamko Mali junaki. Podjetje je lani prejelo nagrado Slovenski start:up leta, potem, ko je v enem letu zaposlilo okrog 100 ljudi in postalo market leader v 6 državah. Samo v 2019 so ustvarili več kot 27 milijonov evrov prihodkov in podvojili prodajni rezultat preteklega leta, letos nadaljujejo s strmo rastjo. Podjetje ima podružnici v ZDA in Veliki Britaniji, nenehno sklepa sodelovanje z novimi tiskarnami po svetu, kar jim omogoča naklade tudi do 100.000 knjig na dnevni ravni. 

Mic v marketinškem svetu deluje že več kot 10 let in se je s podjetništvom srečal že v mladih letih. Svoje izkušnje je izoblikoval v večjih marketinških agencijah, v Hurra Studios pa je odgovoren za več milijonov vredne investicije v marketing, ki so usmerjene na evropski in ameriški trg. Mic je prvi vizionar Malih junakov in mu največ pomeni “prazen list papirja”, na katerem lahko razvija ideje in zapiše “prihodnost”.

Kdo je Eva Štraser?

Eva Štraser je idejna vodja in ustanoviteljica startupa Evegreen, ki razvija bioplastične materiale iz različnih industrijskih odpadkov in jih oblikuje v produkte - alternativo plastičnim. Pred tem je več kot 10 let delala v družinskem podjetju, ki je zagotavljalo plastične komponente za elektro-avtomobilsko industrijo. Upad naročil, vse bolj pereča okoljska problematika kopičenja plastične embalaže in oblikovanje novih trendov, ki si prizadevajo za iskanje alternativ, so njo in njenega moža Domna Štraserja napeljali na idejo o bioplastiki. 

Evegreen od vsega začetka pa do danes pobira številna priznanja in nagrade za inovacije, tudi na evropskem nivoju. V 2019 so pridobili tudi potrditev s strani Evropske komisije, saj so se med prijavljenimi 650 projekti uvrstili v top 30 rešitev na temo reševanja plastičnega odpada. Letos je bilo podjetje izbrano med 5 finalisti za nagrado Slovenski start:up leta in prejelo zlato priznanje za inovativno eki svečo. Ekipa je uspela pritegniti pozornost slovenskih in tujih podjetij, med drugim nemškega podjetja Spectalite, globalnega ponudnika rastlinskih vlaken za uporabo v industriji, na domačih tleh pa s Plastiko Skaza, ki je med prvimi testiralo njihove rešitve, pa tudi z Gorenjem, BSH, Snal, Kemijskim inštitutom, korporacijo Atlantic Group ter mikropivovarno Clef Brewery.

 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Pridržujemo si pravico, da vse nepopolno izpolnjene prijavnice oziroma tiste z neresničnimi podatki prekličemo brez predhodnega opozorila.
 
Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Dogodek bo izveden on-line, preko Zooma. Povezavo do dogodka prejmete na dan dogodka na svoj prijavni mail.Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!