OPIS DOGODKA


Ustvarite uspešen podporni program za podjetja na startupovski način

25 november 2020, ob 09:00 /Online
 

Pomen zgodnjih uporabnikov in vloga podpornega okolja pri tem


Ali podjetja, ki koristijo vaše storitve, uporabljajo koncepte teorije difuzije inovacij in koristijo moč zgodnjih uporabnikov? Ali veste, kako mora biti organizirano podporno okolje in kakšne njegove storitve, da bo podpora uspešna in učinkovita? To so vprašanja, na katera bomo poskušali odgovoriti na delavnici.


Za uvajanje novih inovativnih projektov je ključno, da dosežejo kritično maso uporabnikov. Simon Sinek, avtor številnih uspešnic in motivacijski govorec s področja voditeljstva, pravi, da je za dolgoročen obstoj podjetij pomembno, da si le-ta odgovorijo na vprašanje ZAKAJ delajo to, kar delajo. Pri tem je ključna tudi vloga subjektov podpornega okolja: poznati ta način startupovskega razmišljanja in učinkovito usmerjati podjetja do uspeha na trgu.

Na Tovarni podjemov, ki opravlja vlogo podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru in si prizadeva soustvariti celovit inovacijsko-podjetniški ekosistem Univerze v Mariboru pod imenom INNOVUM, smo v sodelovanju s TehnoCentrom Univerze v Mariboru, ki je organizator dogodka, za vas pripravili delavnico, osredotočeno na pripravo in izvedbo prave strategije tržnega uveljavljanja inovativnih projektov. Delavnico bo vodil soustanovitelj Tovarne podjemov Matej Rus. Spoznali boste ključna podjetniška orodja in strategije za uspešen zagon in rast inovativnega projekta. Ni namreč vseeno, kdo so prvi uporabniki “naših” podjetij, kako jih le-ta pridobijo in kako z njimi ravnajo.

Zakaj se udeležiti delavnice?

Spoznali boste:

  • Zakaj mora vsako podjetje poznati svoj ZAKAJ
  • Zakaj je za podjetja MOČ INTERESA pomembnejša od trenutnih REZULTATOV
  • Kako identificirati zgodnje uporabnike in kako jih nagovoriti
  • Kako lahko podjetja dosežejo svoj »tipping point«
  • Zakaj je fokus na zgodnje uporabnike edini pravi recept do rasti na pragmatičnem množičnem trgu
  • Kakšna je (lahko) vloga subjektov podpornega okolja pri tovrstnih prizadevanjih podjetij
  • Kako aplicirati ZAKAJ na delovanje subjektov podpornega okolja
  • Kako se najboljše organizirati, povezati in uskladiti pri zagotavljanju uspešnih in učinkovitih podpornih storitev za podjetja
  • Kakšne so prednosti in koristi, ovire in pasti takšnega sodelovanja

 

Program

09:00 – 11:30 Ustvarite uspešen podporni program za podjetja na startupovski način
 

PRIJAVA

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali.

 

Lokacija

Dogodek bo izveden v on-line obliki, preko Zooma. Link do dogodka prejmete na dan dogodka na svoj e-mail naslov. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naložite zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvarite račun. Brez tega ne boste mogli dostopati do Zoom učilnice dogodka.
 

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!