OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Od Kickstarterja do uspešne podjetniške zgodbe

20 oktober 2020, ob 19:00 /on-line
 
Želiš izvedeti, kako uspešno izpeljati Kickstarter kampanjo? Te zanima, kako konkretno so se priprave in izvedbe kampanje lotili nekateri izmed najuspešnejših Slovencev na tej platformi?

   

Ni boljšega načina za preizkus odziva trga, hkrati pridobivanja financ za razvoja produkta ter gradnjo močne skupnosti, kot je kampanja na Kickstarterju.

Od 6. oktobra lahko tudi slovenska podjetja nastopijo na platformi Kickstarter in poženejo svoje kampanje. Kar je super novica za številne podjetnike, ki so do sedaj morali iskati različne obvode, da so lahko zanimanje za svoj produkt preverili na tej platformi. Slovenci smo močno nad globalnim povprečjem (38 %) v uspešnosti kampanj, a doseči ali preseči zastavljeni cilj v hudi konkurenci, ki je na Kickstarterju stalnica, ni lahka naloga. V tem trenutku je namreč na platformi aktivnih okrog 3.600 kampanj, razporejenih v 15 kategorij.

Kickstarter kampanje so drugačne od vseh drugih spletnih nastopov in številni podjetniki so že razvozlali skrivnosti uspeha. Med njimi najuspešnejši Slovenec na Kickstarterju Anže Miklavec, pa tudi Primož Zelenšek iz Chipola ter Gašper Kumprej, ki je z ekipo razvil ergonomski pripomoček Mouzen.

Anže, Primož in Gašper bodo gostje online Start:up Müslija, na katerem bomo skozi njihove primere pogledali, kako zastaviti kampanjo in njeno zgodbo, da bo imela rep in glavo, katere elemente vključiti vanjo, da bodo podporniki takoj prepoznali vrednost tvojega produkta, kako pred samo kampanjo zgraditi močno skupnost in nenazadnje tudi to, kako po uspešno izvedeni kampanji še naprej odpirati denarnice kupcev.

Program

19:00 – 20:30 Od Kickstarterja do uspešne podjetniške zgodbe

   

O čem se bomo pogovarjali?

Pogovarjali se bomo o tem,
 • kako načrtovati in izvesti Kickstarter kampanjo,
 • kako razviti dobro zgodbo, ki bo podpornike pritegnila,
 • Kako dolgo naj traja kampanja,
 • kako pridobiti naziv »Project we love«,
 • katera podjetja/projekti se lahko prijavijo,
 • kako dolg naj bo video,
 • kako si zastaviti cilj kampanje,
 • kateri so obvezni koraki kampanje,
 • ali med kampanjo sodelovati z agencijami,
 • kako zgraditi močno skupnost še pred kampanjo,
 • kaj storiti, če ne uspeš? In kaj potem, ko uspeš?
 • Kam se lahko obrneš po pomoč pri zasnovi Kickstarter kampanje.

Kdo je Anže Miklavec?

Anže je najuspešnejši Slovenec na Kickstarterju s štirimi uspešnimi projekti in več kot 1,2 milijona dolarjev zbranega denarja. Podpornike je prepričal s skodelico za kavo v obliki kozjega roga Goat Mug, pametnim aparatom za pripravo kave Gina in pametno stekleničko za vodo Equa. Equa, ki je najhitreje rastoča blagovna znamka v kategoriji hidracije, je letos ponovno uspešno zbirala sredstva na Kickstarterju, tokrat s stekleničkami za večkratno uporabo in posebnimi formulami v prahu za osebno higieno ter čiščenje doma.

Kdo je Primož Zelenšek?

Primož je soustanovitelj in direktor podjetja Chipolo, ki je svojo zgodbo pričelo leta 2013 z uspešno Kickstarter kampanjo. Le v nekaj dneh so presegli zadani cilj in zbrali skoraj 300.000 dolarjev za zagon proizvodnje pametnih obeskov za ključe. Začeli so s preprosto napravo za sledenje vsakodnevnim predmetom z mobilno aplikacijo, danes pa se ukvarjajo z implementacijo te tehnologije v druge produkte in sisteme. To uspešno mednarodno podjetje se lahko pohvali z več kot 1,5 milijoni prodanih produktov, v petih letih pa so v prodaji dosegli magično mejo 100 milijonov evrov. Danes so v svetu prepoznani kot ena izmed dveh najboljših blagovnih znamk na področju iskalnikov predmetov.

Kdo je Gašper Kumprej?

Gašper je soustanovitelj in direktor podjetja Mouzen, ki razvija pripomočke za ergonomsko podporo roke pri delu z računalnikom. Je serijski podjetnik in inovator, ki je že v preteklosti reševal razne tehnološke probleme. Na Kickstarter se je z ekipo podal v začetku lanskega leta in zgolj v 72 urah dosegel zastavljeni cilj, to je bilo 25.000 dolarjev. Na koncu kampanje je Mouzen zbral več kot 63.000 dolarjev.

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Dogodek bo izveden on-line, preko Zooma. Povezavo do dogodka prejmete na dan dogodka na svoj prijavni mail.Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!