OPIS DOGODKA


Na Kickstarter še nikoli lažje kot sedaj

12 oktober 2020, ob 11:00 /v živo in on-line
 
Imaš idejo za Kickstarter projekt?
Želiš iz prve roke izvedeti kdo ti lahko pomaga uspešno nastopiti na tej platformi?
Želiš izvedeti kako je to uspelo uspešnim slovenskim Kickstarter projektom?
 
Od sedaj naprej ne bo več bolela glava, kako, kot slovensko podjetje, nastopiti na Kickstarterju!
 
Pridi v Maribor, kjer bomo gostili predstavnico Kickstarterja - Heather Corcoran, ki je navdušena nad slovensko Kickstarter skupnostjo in zanimivimi slovenskimi projekti. Prav ona ti lahko pomaga, da s svojim slovenskim podjetjem idejo popelješ na Kickstarter.
 
Poleg Heather bomo k pogovoru povabili tudi uspešne slovenske Kickstarter projekte, med njimi tudi najuspešnejšega slovenca na Kickstarterju. Z nami bodo:
 
  • Niko Klanšek, najuspešnejši Slovenec na Kickstarterju, ki je s projektom Smart Wheel zbral 700 tisoč dolarjev,  in s projektom pametni skiro Smart Ped 385 tisoč evrov.
  • Marko Borko je bil na Kickstarterju uspešen kar s tremi projekti, in sicer: Kefir Maker & Cheese Makerr & Fermentation bottles.
 
To še ni vse! Vsi, ki v kratkem načrtujete nastop na Kickstarterju se boste lahko družili s Heather in Nikom na »Kickstarter brunchu«.
 
Dogodek bo izveden v hibridni obliki. Manjšemu številu udeležencev bomo omogočili fizično sodelovanje na dogodku in mreženje z gosti, za ostale pa bomo dogodek prenašali tudi preko Zooma.
 
Po pogovoru bomo udeležence, ki bodo z nami na fizičnem dogodku povabili na Kickstarter brunch, kjer boste lahko vprašali vse kar vas zanima, se povezali s pravima osebama, ki vam lahko pomagata pri uspešnosti vaše kampanje. 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem:
  • ki se v kratkem lotevate nastopa na Kickstarterju (na voljo fizične in on-line vstopnice)
  • ki vas zanima vse v povezavi s Kickstarterjem (na voljo samo on-line vstopnice)
 

Program

11:00 – 12:30 Pogovor z gosti: Kaj je potrebno za uspešen Kickstarter projekt in kdo ti lahko pri tem pomaga
12:30 – 14:00 Mreženje potencialnih slovenskih kandidatov s Heather in Nikom 
 

Kdo je Heather Corcoran?

Heather je direktorica Dizajna in Tehnologije pri podjetju Kickstarter. Njena naloga je tesno sodelovanje s skupnostmi dizajnerjev, inovatorjev in kreatorjev, ki so se odločili lansirati svojo idejo na omenjeni platformi. Pred Kickstarterjem, je več kot desetletje delala kot kuratorka in kulturna producentka v ang. New Museum iz New Yorka. 

Kdo je Niko Klanšek?

Niko je najuspešenjši Slovenec na Kickstarterju, kjer je najprej začel zbirati denar za svoja dva lastna projekta FlyKly - pametno kolo Smart Wheel, za katerega je zbral 700 tisoč dolarjev, po tem pa še s pametnim skirojem Smart Ped, za katerega je zbral 385 tisoč evrov. Po prodaji podjetja FlyKly vodi lastno svetovalno podjetje, ki je pomagalo že več kot 40 crowdfunding projektom pridobiti več kot štiri milijone dolarjev. Kot mentor startup podjetjem večkrat pomaga pri razvoju poslovne strategije, investicijah in marketingu. Med njegovimi mentoriranimi podjetji pa so: 0xcert, Yappr, Makerduino, Origin Trail, Ondu in Sipaboards.

Kdo je Marko Borko?

Marko je soustanovitelj podjetja Podjetje Borgla, ki je je razvilo sistem za domačo pripravo kefirja in drugih pripomočkov za pripravo fermentirane hrane doma, ki jih trži pod blagovno znamko Kefirko. Sestavljen iz posebne steklene posode in dvoslojnega pokrova, s katerima uravnavamo pretok zraka in zorenje kefirja. Pri tem ločimo končni napitek od zrn brez uporabe drugih pripomočkov, predvsem pa brez packanja po kuhinji. Ekipa stalno razvija nove produkte, zato so po uspešni Kickstarter kampaniji Kefir Maker leta 2017 lansirali še produkta Cheese Maker in pokrov za sekundarno fermentacijo. Leta 2019 pa so na Kickstarter uspešno popeljali produkt 2nd Fermentation bottles.

Kaj je Kickstarter?

Kickstarter je globalno najbolj priljubljena platforma za množično financiranje, ustanovljena leta 2009 v ZDA. Deluje kot angl. “Public benefit Company - PBC” kar pomeni, da del profita vsako leto nameni za dobrodelne namene ali v dobro lokalne skupnosti. Misija podjetja je omogočati majhnim kreatorjem, umetnikom ter organizacijam, da predstavijo svoj projekt in zbirajo podporo, s katero lahko štartajo proizvodnjo, posnamejo film ali naredijo predstavo. V zameno pa vsi, ki so projekt podprli, dobijo nagrado v obliki izdelka, umetniškega dela, predstave, etc.
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. 

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Dogodek bo izveden v hibridni obliki. Manjšemu številu udeležencev bomo omogočili fizično sodelovanje na dogodku in mreženje z gosti, za ostale pa bomo dogodek prenašali tudi preko Zooma. Povezavo do dogodka prejmeš na prijavni mail, nekaj ur pred začetkom dogodka.

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje.

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!