OPIS DOGODKA


Start:up Müsli:Brez odličnega UI in UX designa ni odlične uporabniške izkušnje

30 september 2020, ob 19:00 /Online
 
UX in UI sta tesno povezana pojma. Pogosto sta zapisana skupaj kot UI/UX dizajn, zato velikokrat povzročata zmedo med uporabniki, ki jim splet, aplikacije in oblikovanje niso tako blizu. Čeprav ju mnogi dojemajo kot »eno in isto«, opravljata povsem drugo funkcijo, vendar je pa res, da le skupaj ustvarjata odličen končni produkt. Njune vloge so različne, saj se nanašata na različne vidike razvojnega procesa izdelka.
 
Če želiš izvedeti več o enem in drugem, se prijavi na on-line dogodek.


 
Oblikovanje uporabniške izkušnje (UX design) je postopek razvoja in izboljšanja interakcije med uporabnikom in vsemi vidiki podjetja (spletna stran, aplikacija, sama izkušnja v fizični trgovini …). S pomočjo dobrega UX oblikovalca izboljšamo uporabniško izkušnjo z izdelkom, dobra uporabniška izkušnja pa pomeni, da uporabnik produkt dobro sprejme. In če ga dobro sprejme, lahko govorimo o zadovoljnemu uporabniku. Zadovoljni uporabniki pomenijo večjo prodajo.
 
Nasproti, UI oblikovanje je izključno digitalno. Zajema vizualne in interaktivne elemente vmesnika, vključno z gumbi, ikonami, razmikom, tipografijo, barvnimi shemami in odzivnim oblikovanjem. UI oblikovalec bo poskrbel za odlično vizualno izkušnjo vaše spletne strani, aplikacije, idr., da bo njena uporaba logična predvsem pa povsem enostavna za vsakega uporabnika.

O čem se bomo pogovarjali?

  • Kakšna je razlika med UX dizajnom ( user experience design)  in UI dizajnom (user interface design)?
  • Kaj je dizajn uporabniške izkušnje (UX dizajn)?
  • Kaj je oblikovanje uporabniškega vmesnika (UI dizajn)?
  • Kaj počne UX designer in kaj UI designer?
  • Kako uporabnik začuti, da ste dizajnu UX in UI posvetili veliko pozornosti?
  • Kako v praksi, na primeru mobilne aplikacije Kobi poteka dizajn uporabniške izkušnje.

Z nami bodo ….

Damjan Obal

Damjan Obal ima več kot 15 letne izkušnje z oblikovanjem in razvojem inovativnih produktov. Je raziskovalec uporabniških izkušenj, oblikovalec produktov in podjetnik v eni osebi. V zadnjem obdobju je vodil večje raziskovalne ekipe podjetij GVC (bwin, Ladbrokes, Gala, Coral), Cisco Webex Devices in sedaj norveškega podjetja Pexip. Med njegovimi oblikovalskimi referencami so tako velika imena kot Cisco, CNN, Deutsche Bahn, kot tudi nevladne organizacije in startup podjetja.

 Ursula Lavrenčič

Je soustanoviteljica startupa Hopalai, ki je ustvarila aplikacijo Kobi, ki otrokom pomaga pri branju.
   
Zaradi prilagojenega oblikovanja besedila se v trenutku izboljšata hitrost in natančnost branja, z njima pa tekočnost, razumevanje in veselje do branja! Olikovanje uporabniške izkušnje rešitev, ki je namenjena otrokom je še poseben izziv, ki ga je Ursuli in ekipi očitno uspelo dobro rešiti. Njihova večkrat nagrajena aplikacije ima namreč odličen odziv med uporabniki in je na dobri poti do prodora na globalni trg.

  Davorin Mesarič

Je dizajner, ki verjame v načelo “Less but better". Prisega na minimalizem in verjame, da lahko ima dober dizajn močan vpliv na življenja ljudi. Zanj je vedno pomembna tudi zgodba, ki stoji za določenim produktom ali storitvijo. Njegov največji navdih je oče industrijskega dizajna Dieter Rams.
   

Program

19.00 – 20.30 Brez odličnega UI in UX designa ni odlične uporabniške izkušnje
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. 

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Dogodek bo izveden on-line, preko Zooma.


Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!