OPIS DOGODKA


Tvegan kapital iz prve roke

10 september 2020, ob 13:00 /Tovarna podjemov
 
Te zanima, kaj je to tvegani kapital in kako lahko z njim podpreš svoje startup podjetje? Kakšni so pogoji te oblike financiranja startupov in kaj investicija prinese podjetju? Pridi na delavnico z izkušeno investitorko in ustanoviteljico privatnega investicijskega podjetja Alita Capital, Nino Dremelj, ki ti bo iz prve roke predstavila, kaj je to tvegani kapital, kdaj je to primerna oblika financiranja podjetja in kdaj ne, ter kako poteka proces odločanja pri investitorjih.

Napačna prepričanja o tveganem kapitalu

Če imaš le idejo o izdelku, investitor ne bo vložil svojega denarja. Moraš že imeti svoje podjetje, kot tudi prototip, še bolje že končno oblikovan produkt. Denarja prav tako ne bo tvojem poslovnem računu že naslednji mesec po prvem sestanku z investitorjem. To sta le dve izmed pogostih prepričanj podjetnikov. Pridi na delavnico, kjer bomo razbili še druge mite o pridobivanju tveganega kapitala, izvedel boš pa tudi, kakšen lastniški delež pričakuje investitor ter kako se vključuje v samo vodenje podjetja

Zakaj se udeležiti?

Na delavnici se boš naučil:
  • kaj je investiranje,
  • katere vrste investiranja poznamo in kako se med seboj razlikujejo,
  • kaj je to tvegani kapital,
  • kaj investitorji iščejo in kako poteka odločevalski proces – spoznal boš, katerih stavkov ne smeš reči investitorju, katera vsebina pa je nujno obvezna,
  • zakaj za pridobitev investicije potrebuješ poslovni načrt in kakšnega,
  • zakaj »bottom up« pristop pri napovedi rasti podjetja bolj prepriča,
  • kakšni so pogoji investiranja, kaj čaka podjetnika po investiciji,
  • do katere stopnje moraš imeti razvit produkt, da je sploh smiselno stopiti do investitorja,
  • kako v praksi lahko izgleda EXIT.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena podjetnikom, ki so s svojim produktom že vstopili na trg in ustvarjajo (vsaj prve) prihodke ter se spogledujejo s pridobitvijo investicije, pa ne vedo kako se tega lotiti, kakšne so zahteve investitorjev ter kaj lahko z investicijo pridobijo.

Program

13:00 – 16:00 Tvegan kapital iz prve roke
 


Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.
 

Kdo je Nina Dremelj?

Za Nino Dremelj je že več kot 10 let izkušenj v poslovnem in investicijskem področju. Delovala je kot podpredsednica Poslovnih angelov Slovenije, solastnica in direktorica investicijskega sklada AlpVent. Aktivno sodeluje z inovativnimi, naprednimi in proaktivnimi startup ekipami. Njena fokusna točka je zagotavljanje in upravljanje ”smart money” naložb, kot tudi mentoriranje in vodenje podjetij skupaj s ustanovitelji, s ciljem uspešno postavljene in vodene prodaje, marketinga ter organizacije. Njena največja strast je pomagati podjetnikom svoje ideje pretvoriti v prava, uspešna podjetja. Trenutno se posveča svojemu privatnemu investicijskemu podjetju Alita Capital, v okviru katerega podpira podjetja v zgodnji fazi.  Nina je popolno ravnovesje odločnosti in empatije. Premika gore, da bi se stvari zgodile in uresničile. 

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje.

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!