OPIS DOGODKA


Z odprtim inoviranjem do nove dodane vrednosti

14 november 2019, ob 12:00 /Tovarna podjemov
 

»Inoviraj ali umri«: Postanite Google na svojem področju z iskanjem inovativnih rešitev preko odprtega inoviranja»Inoviraj ali umri« je slogan, ki navdihuje, kadarkoli ga slišimo, še posebej, če ga uporabi kakšen poslovni guru. Vsako podjetje si želi biti Google, Apple ali SpaceX na svojem področju, nihče noče biti Kodak. Resda je nekaj pomembnih inovacij na svetu nastalo po naključju, a vodilna podjetja dobro vedo, da je za konkurenčnost na trgu potrebno sistematično iskati nove priložnosti za razvoj produktov oz. storitev in za to skrbno gojiti in negovati kulturo inoviranja v podjetju. A v globalnem, povezanem in nenehno spreminjajočem se svetu se spreminja tudi način inoviranja. 
 
Namen delavnice je predstaviti nekatere dobre prakse inoviranja in spodbuditi podjetja k iskanju inovativnih rešitev izven ustaljenih okvirjev ter udeležencem predstaviti, kako lahko ob upoštevanju načel organiziranja sodobnega inovacijskega ekosistema sistematično pristopijo k spodbujanju inovacijske kulture v svojem podjetju.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena start-up podjetjem in uveljavljenim podjetjem, ki ste pred novimi razvojnimi izzivi, ki se povezujejo v verige vrednosti.

Kaj se boste naučili? 

  • Kako z inoviranjem povečati možosti preživetja (novoustanovljenih) podjetij,
  • kakšna je (dobra) praksa inoviranja in upravljanja z inovacijami v podjetjih,
  • kakšna je pot od ideje do inovacije in kako jih komercializirati v okviru obstoječi ali novih odcepljenih startup podjetij, 
  • kaj je in kako je organiziran sodoben inovacijski ekosistem,
  • katera so načela odprtega inoviranja in zakaj je le-to danes tako pomembno,
  • kako se uspešno povezovati in sodelovati z akademskim okoljem, institucijami podpornega okolja ter z drugimi deležniki inovacijskega ekosistema za doseganje trajnih konkurenčnih prednosti v podjetju,
  • kako premagovati ovire rastočih podjetij s pomočjo inoviranja,
  • kako motivirati zaposlene v podjetju za razvoj idej,
  • kako vzpostaviti trajnostno naravnano kulturo inoviranja v podjetju ter katere so potrebne vloge, kompetence in procesi za to.
 
Delavnica je interaktivna in združuje predstavitve, individualno in skupinsko delo ter moderirano diskusijo, kjer udeleženci izmenjujejo svoje izkušnje in dobre prakse, opredeljujejo svoje potrebe in iščejo možne rešitve.
 

Program 

12:00 – 15:00 Z odprtim inoviranjem do nove dodane vrednosti / dr. Anton Habjanič in Mateja Geder

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava je obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

   

Kdo je Anton Habjanič? 

Anton Habjanič ima doktorat iz elektrotehnike s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Od leta 2010 je direktor TehnoCentra UM d.o.o., kjer se poleg vodenja podjetja ukvarja s svetovanjem na področju zaščite in upravljanja pravic intelektualne lastnine, svetovanjem s področja inoviranja in organiziranja inovacijskih ekosistemov ter raziskovanjem na področju povezovanja raziskovalnih organizacij in gospodarstva. Svoje znanje in izkušnje nadgrajuje na EMBA študiju na Cotrugli Business School v Zagrebu.

Kdo je Mateja Geder? 

Mateja Geder je strokovnjakinja za izobraževanje, internacionalizacijo in projektno vodenje. Svoje izkušnje v izobraževalnem managementu nadgrajuje v doktorskem študiju industrijskega marketinga in managementa na KTH Royal Institute of Technology na Švedskem. Od leta 2015 se ukvarja s svetovanjem na področju mednarodnega poslovanja in inoviranja v Sloveniji in v tujini, v zadnjem letu v okviru TehnoCentra UM d.o.o.

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropjePrijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!