OPIS DOGODKA


Kako prepoznati in se spoprijeti s stresom

25 september 2019, ob 15:00 /Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 
Delavnica za obvladovanje stresa, namenjena vsem, ki želite povečati svojo produktivnost in hkrati skrbeti za svoje zdravje.

Dandanes ima stres vse bolj negativen prizvok, saj se na delovnem mestu soočamo predvsem z njegovimi negativnimi posledicami (dolgotrajne ali pogoste bolniške odsotnosti, slabša učinkovitost in produktivnost, slabši medosebni odnosi ipd.)

Pomembno je, da pri sebi prepoznam, kateri so tisti negativni stresni dejavniki na delovnem mestu, ki vplivajo na nas, vendar jih lahko z ustreznim pristopom obrnem v svoj plus, na katere imam vpliv in kako, da jih preprečim in s katerimi se lahko soočim (s katerimi vedenji in pristopi).

Vse težave niso rešljive, prav tako vsa presenečenja niso vedno prijetna in zabavna. Vendar za nekatere lahko predvidevamo, da se bodo zgodila in se lahko vsaj delno na njih tudi ustrezno pripravimo. 

Kaj se boš naučil?

  • Prepoznati pozitivne in negativne vplive stresa na zdravje in delovno učinkovitost;
  • Prepoznali različne znake stresa pri sebi in stopnjo/mejo, do kje še ocenjuješ, da ga obvladuješ in kje te že ovira;
  • Narediti lasten »stres print«/časovnico razvoja stresa pri sebi;
  • Uporabljati različne tehnike sproščanja, ki jih boš lahko uporabljal tako v službi kot doma; 
  • Sistematično analizirati lastne stresne situacije in si narediti rezervni načrt reagiranja.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem, ki nimate časa in energije za branje knjig, analiz in raziskav vpliva stresa na vaše zdravje in počutje, ker že sami veste in opažate, da ste pod stresom in preobremenjeni ter ste manj efektivni in produktivni kot bi želeli biti. Potrebujete pa nekaj kratkih vaj in tehnik, ki bodo učinkovite in uporabne v službi, da boste lažje, manj obremenjeno in bolj suvereno izpeljali sestanek, predstavitev projekta ali razgovor, kljub temu, da vam je prezentacija »izginila« iz računalnika, vam sodelavec zopet ni predal vseh ustreznih in potrebnih informacij in si je stranka že 4. premislila, kako bi naj potekalo vaše sodelovanje, medtem ko zamujate na sestanek, ker je zopet delo na cesti z zastoji.

 

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava je obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Kdo je Tanja Novak?

Je psihologinja, ki je svoje izkušnje na področju zdravja na delovnem mestu nabirala na različnih področjih delovanja (tako v javnem kot zasebnem sektorju kot tudi pri delu s športniki). Splet okoliščin je prispeval k temu, da se je njen poklicni interes usmeril v delo z ljudmi in njihovimi rezultati/pričakovanji – ko najboljši pokažejo manj, kot zmorejo zaradi lastnih previsokih zahtev in pričakovanj, ki vodijo v razočaranja. Zadnje leto pa v podjetju Kompetenca d.o.o. skrbi zato, kako postaviti prave ljudi na prava mesta in jih razvijati v njihovo najboljšo verzijo sebe.

Lokacija: 

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje

 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!