OPIS DOGODKA


Življenjske in poslovne lekcije Elona Muska

26 avgust 2019, ob 15:00 /Tovarna podjemov
 
Elon Musk je za mnoge kontroverzen podjetnik, ki je s svojimi podjetji in konkurenčnimi rešitvami že dodobra pretresel finančno, vesoljsko, avtomobilsko in energetsko panogo. Njegov startupovski stil delovanja in podjetniško kulturo je uspel ohraniti tudi, ko so njegova podjetja SpaceX, Tesla, SolarCity prerasla v velike globalne korporacije.

Na delavnici bomo spoznali štiri ključne življenjske in poslovne lekcije Elona Muska, ki so mu omogočile doseči te epske rezultate. O njih se bomo na delavnici poglobljeno pogovorili in skupaj poiskali načine, kako te lekcije uporabiti v vaših podjemih.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem podjetnikom in inovativnim posameznikom, ki želijo spoznati in implementirati najboljše poslovne prakse Elona Muska ter s tem povečati uspešnost izgradnje in razvoja svojih novih ali obstoječih podjemov.
 

Kaj se boš na delavnici naučil?

  • Kako učinkovito upravljati s svojim časom - Elon Musk je znan po tem, da si zelo natančno beleži svoje aktivnosti, postavlja prioritete in predvsem probleme in izzive rešuje izjemno hitro. Kako mu to uspeva? 
  • Kako lahko v svoje podjetje pritegnete najboljše talente še drugače, kot z visoko plačo - podjetja SpaceX, Tesla in SolarCity so v svoje vrste pritegnila najboljše strokovnjake, ki so zapustili varne in dobro plačane službe v zameno za tvegane podjeme. Kaj je torej skrivnost Elona Muska, da uspe v svoje podjetje pritegniti najboljše talente tudi drugače, kot z visoko plačo?
  • Zakaj so napačne predpostavke lahko usodne za podjetje - v podjetjih Elona Muska so razvili povsem nove komponente, ki so bile tudi za več kot 90 % cenejše od obstoječih na trgu. Rešitve na trgu torej niso nujno najboljše in ni res, da jih ni mogoče radikalno izboljšati, četudi so njihovi dobavitelji zveneča podjetja. Naučili se bomo, da so lahko napačne predpostavke usodne za podjetje oziroma ne prinašajo prebojnih rešitev.
  • Zakaj je potrebno najprej poznati veliko sliko in videti gozd pred drevesi - velika slika daje inspiracijo in kaže usmeritev za delo sodelavcev. Poznavanje ciljev podjetja predstavlja pomembno motivacijo za soočanje z izzivi in njihovem premagovanju. Naši možgani so ustvarjeni za soočanje s kratkoročnimi cilji, zato se hitro zapletejo v podrobnosti in izgubijo pregled nad veliko sliko. Na primerih Elona Muska bomo spoznali, kako pomembno je zavestno najprej spoznati oziroma definirati veliko sliko pred podrobnostmi.

Program


15:00 – 18:00 Življenjske in poslovne lekcije Elona Muska / Matej Rus

 

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Kdo je Matej Rus?

Matej je "glava" ekipe Tovarne podjemov, tako in drugače. Postavlja izzive, pričakuje rešitve. Zastavlja vprašanja in želi jasne odgovore. Neposredno pove, kar misli. In misli veliko. Razmišlja. Zato je generator inovativnih idej z jasno vizijo, kakšen ekosistem ponuja najboljše pogoje za preboj idej, ki rešujejo bolečine družbe v podjetništvo.

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!